life

Allah memberi apa yg terbaek tuk kita..

5:56 AM

Act, title tu xde kaitan sgt pun.. ramadhan da hmpir berakhir, aku AKAN merindui ramadhan.. dapat ke ak jalani ramadhan tuk seterusnya ? wallahualam,

Lets straight to the point, oke! Tadi ak g tarawih, oke! Bkn nk ckp ak budak baik, sumpah x.. em, then nk solat tu, cmpur la ngn makcik ,akak or adik sekalian. Pe yg aku nk bgithu disini, saf solat jemaah tu xrapat.. camne ak nk tego ? diorg lebih tua,sebaya or adik yg aku xkenal. If aku kenal xkesa lah kan?

Sumpah, law saf xrapat, khusyuk ke kita solat ? oke! Korang mungkin khusyuk lah kan ? aku susa lorh nk khusyuk, huhu.. then, sujud akhir solat isyak, aku mitak moga bg la ak care tuk tego dgn lebih baik..

Pas doa, org lain wat solat sunat rwtib pas isyak, oke, ak xwt.. huhu. Then, dak sblh ak tego ak, rupe2nye dye kenal aku.. hoho.. junior ak kt skola time form 3, ak borak la ckit.. then, slt trwih da nk strt.. nga berdiri tu, ak ngn rela hati, pggl dye suh rprtkn saf,.

Rasulullah prnah brsbda :

" Tegakkanlah barisan, dan tetaplah, sesungguhnya aku dapat melihat kalian daripada balik punggungku"

Siyes! Ak xcaye Allah da bg ak care terbaik tuk tego mane yg patut. Then, bile ak pikir balik, Allah hanya akan bagi apa yang terbaik untuk umatnya.. so, law doa kite xtermakbul, maybe ad yang lebih baik dari ape yang kita mintak , InsyaAllah J


salam ramadhan,

kaktus gudgurl :)

syukran.. :)

10:13 PM

congrats !


keep it up! mT 1 bole..


alhamdulillah,dpt ranking first tuk math untuk kuliah n no 7 / 82 kls kt kmj... smgt tuk PSPM..

chaiyok2 jaja n praktikum MT1, kita bole :))


alhamdulillah !15 ramadhan :)

2:34 PM


السلام عليكم ورحمة الله و بركاته


Assalamualaikum
Da lame ak tggu trikh ni, nk update blog, haha
Sedar xsdr da 15 hari kita pose, nt solat sunat witir pn da kena bce qunut tw, hee
Muhasabah diri masing2, msih ad mase tuk cari peluang mndapat phala di bulan mulia ni..
Ingatkan diri sendiri 

4days more ak akn blik uma. Hooo, rumahku syurgaku, hihi, xsabar sgt.. nk blik, rndu.. da sbln lebih xbalik,hee.. 4ur information, ak hanya tahan xbalik uma slme slbn SAHAJA, haha.. dulu time asrama pn cmtu, whatever la cne pun, ak akn usaha jgk tuk balik uma.. hee, xmanje oke! Cume __
Then, arini jgk ulang bln yg ke bpe ek?alhamdulillah ,
Law nk thu.. Bce blik post 15.12 tuh, hee ;p
Xyah bce, xpnting bg korang.. just pnting tuk KAMI, hee 

Nk gtaw ni, bg aku la kn, waktu tidak penting, lame atau skjap, janji kita pndai menghargai waktu yang kita ada, ia tetap jadi lame.. even lame pn, tp selalu je wat mslh, xpndai hargai waktu yg ad.. itu tetap dikira sekejap.. tp even skjap, tp kita pandai hargai mase yg ad, itu lebih BERHARGA kawanku sekalian 

Oh,ye ! last, nk share sesuatu, dgr ni tw,
‘SEMBAHYANG YANG PALING BERAT BG ORG MUNAFIK ADALAH SEMBAHYANG SUBUH DAN ISYAK ‘
So,muhasabah diri masing2,fikir2kan dan selamat beramal 


salam syg :
kaktus gudgurl, I LUV U ;p

btol ni

4:16 PM

i miss my home! :(

alone!


i just need my home ! parents! family !


gudbye! sori merapu !

salam, tc !

Like us on Facebook