challenge

miss independent

1:38 AM







tittle tu just terpikir tuk taip je.. tade kena mengena antara sape2 kecuali saya!

ari khamis yg lepas merupakan hari yang -______- bg sy.. huhu.. erm, pagi2 tu kena pindah makmal sebab kena ikut gred result pspm aritu.. aku skali ngan kak ida, kak yumni.. oke, agak xbesh disitu.. tmbah2 lecturer tuto kitorang yg guide kitorang kt situ bgthu yg nt kul11 ade kuiz kim.. mak ai, terkejut den! sebab soklan tuto pun xaabes bincang lagi.. oke then, abes prgram kt makmal gerak bilik tuto.. n alhamdulillah, kuiz tak jadi, HAHA :D

then, gerak tuk kliah,lam kliah tu plak ttbe ade dak kls ak ckp herbarium tuk bio tu kena anta esk.. so, at least, kena siapkan ptg tu... oke, aku xbuat pape pun... pokok pun bru je amik semalam.. memang tak jadi la kan aku pnye herbarium.. then, jdi ke tak laen cite, wat je dulu..

ari khms, kitorang ade gap 2 jam bfore tuto sc komp. wktu tu.. bygkan, wktu terdesak cmni, printer koop lak rsak..sek baek kak ayu baek ati, tolong print kan, huhu.. after solat terus siapkan herbarium tu.. memang xmakan la kan.. alhamdulillah sempat.. tapi kena kua jgk sbb kena laminate projek tu..

pas tuto, g hep tuk mtk kbnran kua, hep plak ttbe ttup awal, mmg saje la kan ? da la tade duit time tu.. oke, fyi.. lam purse aku tak prnah kurang dr 30, tp ttbe mggu tu ak cam mls je nk g kuakan duit.. the disebabkan kemalasan itu, atm out of service.. laminate tu plak kena bg 10, mmg cukup2 duit yg tinggal , ahaha.. itu memang ssuatu yg agak diluar jangkaan.. then, ak xgi makan, xmo nyusahkan kawan.. lam kul6 lbih, ak g atm.. da bole gune.. g sorang2 weh.. hehe, otw balik jmpe kawan.. trus g makan, perut saya dah mnyanyi da ni.. sek bek atm oke :p




malas nk edit. biala tengok senget2 pun, haha :D


tp nseb baek, pas laminate, selaginella saya menjadi wrna coklat2 cm disyaratkan tu, haha.. alhamdulillah, kurang ckit markah kena tolak :p



biar buruk, janji pengalaman ade.. dan aku tak trpikir pun ak wt sume ni..



















happy2life

jihad race :D

1:03 AM




well well well..

assalamualaikum everyone..

mggu lepas, mtrik jhor ade wt jihad race smpena mggu islam.. so, ntah mcm mane kitorang nye kelas terbuka pntu hati tuk masuk jihad race tu.. ku sndri pun, pg tu bru decide nk pergi..

first group : mt1

-syima
-wani
-nailah
-aisyah
-ellia
-kema

2nd group : kopiah putih
-fauzan
-syafie
-aku
-ziela
-kak kinah
-kak huda

well2, tuk tklimat tu..stiap group ustz akan pggl nme.. then nme group kitorang frst kena pggl.. ustz ingt sume laki sbb nme kopia pth.. cess,ttbe trselit pmpuan.. errkk! agk malu ye apabila pserta laen gelak2..

then, overall jihad race ni mmg tramat2 memenatkan.. tp , kitorang untung sbb ade laki yg spport.. then, plbagai jenis cara kena gune.. tenet bagai.. kitorang xbwk lptop.. so, sume gune fon tuk search.. wifi plak lmbp time tu, trpaksa gune kredit.. so , berkorban.. hihi.. byk jgk soklan yg dtnye, cm, 20 sifat Allah, nbi2 ulul azmi, n ade jgk kitorang kena nynyi lagu awal muharam , hihi :D.. korang ingt x ? law ingat, nynyi kuat2.. cepat! haha :D

then, kitorang antra 10 group trawal tuk task yang trakhir.. task yg trakhir ni la yg agk susa.. huhu.. trjemahan arab ke malay.. oke, fine.. group kitorang mmg tade yg amik arab.. adepun sorg..fauzan, tp xkan sume nk bg dye kan.. lgpun task last kitorang trsilap bace.. so, trslap amik ayat laen.. then, bg pd ustz, ustz ckp sala.. then, tgk blik.. amik ayat tu.. ak col abg ipar ak..dye translate.. tp syg, kitorang bg je..ustaz ckp kump kitorang kump ke 7.. yg trplih hnya 6 kump shj.. agak sedih, tp redha..

then, nk hepi balik.. kitorang amik lerr gmbr sbg kngan, hihi :D


kak huda , ziela , syfie , fauzan , kak kinah







pas abes jihad race ni, kitorang dpt mkanan free, hehehe... :D


p/s : usaha yang kita lakukan tak semua mmpu memberi kejayaan pada waktu yang kita prlukan.. mungkin, itu hanya ujian untuk kejayaan di masa hadapan..


nway, congrats to kopiah putih n mt 1.. <3


semuatentangkita..

semua tentang kita :D

8:13 PM

Assalamualaikum… Alhamdulillah, bole lagi meneruskan post yang ke 76.. hehe :p.. means tade la byk sgt post kan ? usia blog ni xsampai setahun lagi kot.. next week, cukup lah setahun.. hee..

Alhamdulillah, aku syukur sgt.. sgt3 atas keputusan sem 1.. mungkin tak sehebat budak2 laen.. tp aku brsyukur sbb tula hasil usaha ak yg betul2.. thanks to Allah, “moga aku tidak riak menerima kejayaan ini.. dan menjadi semangat tuk terus success bg sem 2.. amin..”


kawan2 sy kat cni, wani n ziela, semua dak praktikum mt1.. thnks korang.. korang da banyak bantu sue.. thnks a lot.. n congrats tw dgn kputusan korang yg cmerlang jgk.. sue syg korang (:


awak awak awak

saya kena usaha lebih.. sy tidaklah sehebat awak smua, budak2 asasi, diploma n yg mendapat scholarshp mara, jpa n others.. kalu awak semua nk tahu, matrikulasi ni bukan tempat maen2, sy wakil dak mtrik nk luah kan perasaan :p .. kitorang hanya akan diterima untuk masuk mane2 universiti after budak2 asasi.. bayangkan, sekarang da makin byk student kt asasi, nk cmpur lagi dak mktrik yg dpt result lebih tinggi.. awak, susah tw ? tulah nasib bdak mtrik.. tp yg agk mmbanggakan kn.. actually,budak mtrik agak rajin.. hihi * takriaklacumebagitahuje....


nway.. semalam saya dapat hadiah besh.. adiah tuk ape xtw.. hee, ade org tu maen gtar n nynyi then emelkan kt saya.. haha, untung x ? :D ..




# just for sharing.. cubelah amalkan potongan ayat dari surah Taha, ayat 114.. ayat bahagian akhir .. " Ya Tuhanku , tambahkanlah ilmu kepadaku " *ad sorang cikgu bagi pada sy.. insyaAllah nt dapat manfaatnye (:


# words of the day :

education is not the filling of a pail but the lighting of a fire ..


p/s : thanks for being with me.. ma n abah, siblings , awak, kawan2 saya..

doakan saya terus berjaya bole ? (:


ee, ja xmampu nk tanding ee..



:D

challenge

last entry dari cik jaja

1:54 AM

macam nak hilang entah ke mana je kan entry tu ? oke, esok .. eh, bukan lah arini 18.11.2011.. aku da nak balik kmj.. disebabkan muet pada keesokan hari, so kena balik awal.. sigh =.=!

oh ye! tuk kak ayu, sorila.. sue xmsuk contest tu tw.. xsempat,huhu..next time ye syg ?
<3

saya sedih pada pagi ni.. sebab macam2 berlaku.. takreadynakbalikkmj,huhu,tolonglahfahamisaya..

oke,bila smpai je saya kt sana, memang jrg lah korang tgk sy on9.. sebab sy xbwk laptop ke sana, ada faham ? hee, xmara.. gtw je.. blog memang xupdate lah, hihi..

then,smpai sane..da strt sem 2.. pastu smggu pastu kot, aku dapat tahu result.. cuak! hee,, saat cmni paling aku xsuke.. hoho

doakan saya bole ? thnks awak awak sekalian..


fullstop!


challenge

just ignore me for a while

3:40 PM






Pepohon cintaku kian merimbun
Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku

*lagu ni besar makne dalam hidup saya, pertama kali sy bercakap ngn dye lepas sy dgr dia nyanyi lagu ni.. dats all, wanna out everyone..


'sesungguhnya beserta kepayahan ada kesenangan, sesungguhnya beserta kepayahan ada ketenangan..'
(surah Al-Insyirah : ayat 5 - 6 )


p/s : saya terdiam , speechless...

salam ketenangan,
kaktus..

anak2saya.

words of the day.

9:53 PM

bile tgn da mula nak menaip..mesti byk je yg nk cerita kan ?
but there's nothing special tntg saya! tade pun yg awk bole bggakan untuk ade somenone yg mcm saya.. em, dah ! stop merapu..


da cukup seminggu aku cuti.. next week da kmbali ke JMC dah. kena balik awal sbb test muet blum habes lagi.. still ade 3tasks yg ptut di complete kan. listening, reading n the last one, writing.. so, seminggu ade kat uma ni, im act as bbysitter.. take care of my ank sdare, maerah.. fyi, dye bgn lg awal dr aku kot.. siap ketuk pintu bilik plak tu suh bangun.. fuh ! pndai budak2 sekarang.. so, bggala dengan adik2 or ank sdare anda , oke ? then kalu bgn, ayat dye yg salu dye gune, "cik ja, yah nk abc, yah nk aa ba taa ".. so, layan jela kan ? last2 , aku bole ingt lagu dye tu.. nk dgr ? ni dia abc song ... try la dgr ? smooth je melodi dye, hihi ;p


sometimes, aku trpikir.. sekarang kbnykan pmpuan xbyk yg nk jd suri rumah.. so, law da ade ank, means kena hntar nursery tuk di jaga, kn ? tp plh lah nursery yg trbaek, nt ank2 pun jadi baek :) .. so, here we go, tekan link ini bg sesape yg nk cari nursry for ur children, oke ? nursery di malaysia ..


so so so, now.. since tuesday kot, if im not mistaken, saya ada ank ikan, yeay ! abg ipar sy yg kasik! dye ckp peneman blaja time kt mtrik, hee :D.. tapi, name tuk ank ikan tu tade lagi.. tlg pkrkan, bole ? nt gtw yep ...


# the ability to concentrate and to use your time well is everything if you want to succeed in bussiness or almost anywhere else for that matter.


p/s : doakan result sy oke, bole ? i luv u lah :p

myself.

hey you, pehal ni ? :p

1:19 PM



oke, fine.. da lame da org maen2 tag2 ni, maklumlah time nga hot maen tag, aku nga struggle tuk pspm *struggle la sgt ;p.. so here for you dear, ezzaty hanan :)
Rules of this game:
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the question the tagger set for you in their post.And create eleven new question for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  6. No tag back!
  7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS"YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY , TRUST , WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 prkara tentang the real suhaiza :)

  1. bole pggl sue, jaja, or my full name is btter kot (*org ckp mura rezeki lw pggl nme pnuh, hihi )
  2. saya suke budak2, plus lw budak tu tmbam n byk brckp. ;p
  3. i love my tumblr <3
  4. susa nk mara, tp law da mara, ohho..teruk!
  5. suke lyn cite2 korea!
  6. prefer to be alone, xsuke diganggu..suke buat keje sendiri...
  7. muke sy mmg cpt merah bile panas n berkeadaan malu, *so pls, sy xpkai mekap, *natural blushing
  8. suke mknn pedas! lw nk diet sng je, bg mknn yg kurang pdas, fuh! berat bdn sure turun ,HAHA :D
  9. sy suke trikh 15.12.2010.. (:
  10. saya xsuke org tengking2,mara, or tggikn sore.. bile ad yg buat cmtu, sy mesti akan diam, thts my habit =.=
  11. last one, sape2 yg pena tgur sy, tulah kawan sy selamanya :D

ni dia soalan yang di beri :)

Apa kngn terindah anda?
byk sgt,hehe.. tp yg plg trindah bile ade ngn org yg aku syg, xkire family, kawan or awak !

Apakah azam 2011 anda? adakah ia tercapai?
nt shri before msuk thun bru, bru dpt jwpn tu :)

Lagu all-time favourite anda
lagu yg bole tenangkan hati saya.. xpun, ape2 lagu yg awk nynyi (:

cara anda menghilangkan rasa sedih dan tertekan
amik wuduk, basuh bju, kemas meja, lipat kain. hilang sbb salu buat dgn berangan ;p

single, or taken?
taken,of course.. haha :D, sapela yg taken driku, haha.. mestila jodoh yg telah Allah tetapkn, insyaAllah

idola anda ialah..
sape2 yg dianggap elok dipandang !

bnda yg buat anda xboleh tido malam
bila lam keadaan brdebar, n fighting! xsuke lah..

apa agaknya first impression org lain tntg anda
mestila, sombong.. dont know y, mybe susa nk snyum kot, hey you! jgn.. nt sy snyum sume trpikat *huh!pasan gile kn.
hubungan anda dgn dunia blogging?
its like isi dgn kuku, hihi :P

minuman kegemaran
pape je..jnji bukan herba, laici :p

apa perkara yg pelik tntg diri anda?
nothing weird about me,, just simple.



ni soklan tuk sape2 yg di tag:
  • suke bace novel x?
  • list kan lgu favourite awak bole?
  • syampoo ape yg bole elakkan kguguran rmbut?
  • ade pet xkt uma ?
  • pndai masak , lw pndai, listkn menu yg awak bole tu..
  • saya suke ketawa bila.. *smbung ayt ni ikut suke ati hang la ;p
  • suke tgk cite korea x? lw suke,ape cite trbaru eh ?hee
  • already taken ?
  • ad tumblr x?
  • bile lagi awak start blogging nih ?
  • target kawen bile ? haha :D
thts all, pd sape2 yg ditag, xkesa korang nk jwb ke x, ni sume just tuk suke2 syg! after korang buat, komen kat sini or wtla pape jnji sy tw awak buat, later saya akn view blog awak! syg la korang :)



ni dia yg bertuah :


p/s : selamat menjawab kepada anda yg bertuah. :)
*sori zaty, xckup 11 org..hehe.. penat mnaip lah <3



happy2life

@there's something for you !

9:18 PM


......

there's something for you dear !

em, blog.blog.blog.. mls meh nk update.. asyik bukak line slow.. mood nk update tuuutt =.=

next week da strt study week. means da xyah g kls.. hoho.. so last msuk dewan kliah adelah ari jumaat nanti, hee.. *tuk sem 1 jelah..

well2, smlm im one da calon2 muet tuk nov 2011.. yeah! da lepas meh..

#task A, greatest challenges student may face when stdy abroad.. *cm tulah lbh kurang.. teringt kt dye :p

candidate A- homesickness
candidate b- language barrier
candidate c- financial aid
candidate d- culture diffrences..


n my task for candidate A, haha:D

then, last week kitorang dapat medal tuk bsket ball.. just bronze, but syukur sgt latu kan :D








#what is difference btween school n life ? in school you're taught a lesson n given a test.. in life, you're given a test that teaches you a lesson :D


p/s : i miss my home :(

challenge

latest one !

6:18 PM

Assalamualaikum, !

Xtahu kenapa, tp mood nk update blog tggi sikit arini :D

still in thinking, program tutor muda tuk math masih berjalan ? oh no ! xsanggup den..


........


Yeah! Basket ball da abes, Alhamdulillah, unexpected result :D, mmg ganas punye pemain2 kali ni, first game , aku injured kt lutut, but so far so good, bole tahan lagi n aku still lagi maen, sbb xase sakit sgt.. bile abes, balik bilik.. mak ai ! lebam sih, dua2 belah tu.. sua koyak kt situ, so, bayangkan camne ? :D, tapi tape, tough kan , HAHA..

Then, tuk ari seterusnye, lawan ngn lagi 2 team.. first team mmg ganas, sume tinggi2, team aku plak cumel je, hee.. J, tapi xkesa, maen je.. ak maen full.. xamek reserve sbb still bole thn .. abes tu, ingtkan da xde da game laen, rupenye ade.. mmg penat sih.. maen 40 minit tp tuk 2prlwanan lah !.. tnpa reserve.. ketar2 da lutut.. sbb da lame sgt xmaen.. tuk team kedua, siyesly, ganas :D .. ade skali tu, ak dapat bola an, then dorg nk rmpas, pergh! Kaki kena tepis, sakit uh, tapi, Alhamdulillah, dapat jaringkan bola :D, tingkatkan mata :D .. lam prlawanan tu, ad bberapa yang kena aim tw, n asyik kena attack cm aku, kak ayu, azifah.. sebab salu dapat bola.. susa sih kalu kena aim.. nway! Xsangka aku yg tinggi dpt jaringkan bola.. :D hee J, balik dr maen tuh, sume kaki kejang, haha.. da la mlm tu ade kuiz, memang sume happy la kan ? haha

Last one tuk team A : kak ayu, azifah,ziela,nailah,wani :D. congrats dear J ! hebatlah korang, sume bg komitmen yg baek even puasa time tuh n yg penting sume dpt jaring kan bola sbb asyik tuka position, hihi.. next time lwn lg, suke ad team cm korang, then result berbaloi ngn sahsiah kita, hihi :D

For my bff :

iwillbewithudear.. ade hikmah disebalik tuh.. ingt sue sentiasa ngn awak, smile oke ? :D

for sharing only :

“ there are only two ways to live in your life. One is though nothing is miracle. The other is a though everything is miracle ”

p/s : I luv trigo <3 !

kmj

biarlah rahsia ...

8:58 PM

Assalamualaikum..


HAHA :D

Lari dari tajuk, aku xnk cite sal tu pun.. coz, tu untuk awak dan saya !
Agak lame xupdate.. xdela lame sgt, sbb xsmpai sebulan pn..

Malas.malas n xde mase lah nk update blog.. aritu result ups da keluar.. so far so good, n im didn’t expect with my result.. Alhamdulillah 

Da masuk bulan Sembilan da pun.. xlame lg da nk abes sem 1.. seriously, mtriks ni tough.. n kadang2 rase cm susa nk bawak.. so, once da strt tu, abeskanlah dengan sehabis baek ye ? xbaek buat kerja separuh jalan. *mak saya cakap , hee

N 1more ingt ni,

Allah tidak akan membebani hambanya melainkan sesuai dengan kesanggupannya
(al baqarah, ayat 286 )..
-`~just for sharing..*law sala tolong betulkan


Tuk mr N, thnks coz sntiasa ade ngn saya, salu wat saya senyum ngn karenah ngade awak tuh !haha.. act, kitorang da lame xjumpe.. last kitorang jumpe bulan 3.. lame kan ? tp tape.. just percaya pd takdir.. dan saya percaya pada awak !


then , esok tournament bsket ball.. haha, klaka jugakla, dari player bola jaring tibe2 tukar bola krnjang.. hihi.. xkire la korg nk ckp pe, bola jaring lg besh :b


p/s : tahniah la awak dpt fon bru, smpai msg sy pn lmbt sgt nk delivered :b



nway, kita still dalam bulan syawal kan ? so, selamat hari raya ! 


I luv u lah :b

life

Allah memberi apa yg terbaek tuk kita..

5:56 AM

Act, title tu xde kaitan sgt pun.. ramadhan da hmpir berakhir, aku AKAN merindui ramadhan.. dapat ke ak jalani ramadhan tuk seterusnya ? wallahualam,

Lets straight to the point, oke! Tadi ak g tarawih, oke! Bkn nk ckp ak budak baik, sumpah x.. em, then nk solat tu, cmpur la ngn makcik ,akak or adik sekalian. Pe yg aku nk bgithu disini, saf solat jemaah tu xrapat.. camne ak nk tego ? diorg lebih tua,sebaya or adik yg aku xkenal. If aku kenal xkesa lah kan?

Sumpah, law saf xrapat, khusyuk ke kita solat ? oke! Korang mungkin khusyuk lah kan ? aku susa lorh nk khusyuk, huhu.. then, sujud akhir solat isyak, aku mitak moga bg la ak care tuk tego dgn lebih baik..

Pas doa, org lain wat solat sunat rwtib pas isyak, oke, ak xwt.. huhu. Then, dak sblh ak tego ak, rupe2nye dye kenal aku.. hoho.. junior ak kt skola time form 3, ak borak la ckit.. then, slt trwih da nk strt.. nga berdiri tu, ak ngn rela hati, pggl dye suh rprtkn saf,.

Rasulullah prnah brsbda :

" Tegakkanlah barisan, dan tetaplah, sesungguhnya aku dapat melihat kalian daripada balik punggungku"

Siyes! Ak xcaye Allah da bg ak care terbaik tuk tego mane yg patut. Then, bile ak pikir balik, Allah hanya akan bagi apa yang terbaik untuk umatnya.. so, law doa kite xtermakbul, maybe ad yang lebih baik dari ape yang kita mintak , InsyaAllah J


salam ramadhan,

kaktus gudgurl :)

syukran.. :)

10:13 PM

congrats !


keep it up! mT 1 bole..


alhamdulillah,dpt ranking first tuk math untuk kuliah n no 7 / 82 kls kt kmj... smgt tuk PSPM..

chaiyok2 jaja n praktikum MT1, kita bole :))


alhamdulillah !15 ramadhan :)

2:34 PM


السلام عليكم ورحمة الله و بركاته


Assalamualaikum
Da lame ak tggu trikh ni, nk update blog, haha
Sedar xsdr da 15 hari kita pose, nt solat sunat witir pn da kena bce qunut tw, hee
Muhasabah diri masing2, msih ad mase tuk cari peluang mndapat phala di bulan mulia ni..
Ingatkan diri sendiri 

4days more ak akn blik uma. Hooo, rumahku syurgaku, hihi, xsabar sgt.. nk blik, rndu.. da sbln lebih xbalik,hee.. 4ur information, ak hanya tahan xbalik uma slme slbn SAHAJA, haha.. dulu time asrama pn cmtu, whatever la cne pun, ak akn usaha jgk tuk balik uma.. hee, xmanje oke! Cume __
Then, arini jgk ulang bln yg ke bpe ek?alhamdulillah ,
Law nk thu.. Bce blik post 15.12 tuh, hee ;p
Xyah bce, xpnting bg korang.. just pnting tuk KAMI, hee 

Nk gtaw ni, bg aku la kn, waktu tidak penting, lame atau skjap, janji kita pndai menghargai waktu yang kita ada, ia tetap jadi lame.. even lame pn, tp selalu je wat mslh, xpndai hargai waktu yg ad.. itu tetap dikira sekejap.. tp even skjap, tp kita pandai hargai mase yg ad, itu lebih BERHARGA kawanku sekalian 

Oh,ye ! last, nk share sesuatu, dgr ni tw,
‘SEMBAHYANG YANG PALING BERAT BG ORG MUNAFIK ADALAH SEMBAHYANG SUBUH DAN ISYAK ‘
So,muhasabah diri masing2,fikir2kan dan selamat beramal 


salam syg :
kaktus gudgurl, I LUV U ;p

btol ni

4:16 PM

i miss my home! :(

alone!


i just need my home ! parents! family !


gudbye! sori merapu !

salam, tc !

27.7.2011...

8:49 PM

salam :)

wish me luck for my ups :), ujian pertengahan semester !

bio ouh bio..

kim...

math,,,

sc komp !



aku bole kn ? :)

luv u lah :)

lastly, dgr lgu ni tw.. korg cyg aku kn ? like

new sweetz home!

10:39 AM

assalamualaikum!

nice title,right?.. susa la nk update post bile da strt blaja ni.hee...

kolej mtrikulasi jhor? my new sweetz home! haha, sweetz la sgt...

so far so gud, hope2 everything oke..! xlme pn kn? stahun je..hihi..


next week, hppy bfday tuk sape2 rase bfday dye lah...hee, nt xleh nk post da..ni pn cube mnyelit je kot nk on9..haha..


tuk sume: best of luck to all of you... I LUV U Lah :)

haih ..... !

1:43 PM

assalamualaikum..


agk sengal ye arini..

oke.. arini trikh akak ak due anak first dye.. tp kena tgguh lg.. sbb pe? xready nk kua lg kot bby tu... hee..

then, td kt uma tggl ak, kcik ngn dak kecik tu je.. nk g print sumtin then trpaksa la g sorg2.. xkn nk kua bwk dak kecik tu..da la tghari, hitam nt, hihi

then, ak merempit la sowg.. pns weh, hee.. tp ak ley thn la :)

almaklumlah, printer uma ak rsak, haih, time ni jgk nk rosak ek, .. g cc, nk print pnye pasal..


Cc 1:


aku : kak,nk print bole?

cc1: kena save dlu la dik, (bg pndrive) ~haha!ak lupe nk bwk weh, :p

ak: dah, ni akak folder tu..

cc1: dik,xleh bkk la..

aku : (lam hati) ~mmgla xleh bkk,adoi! tenet tu..cube la akak bg sy gne komp admin tu kejap, haha!

aku: xpela akak, mekasih :) (senyum ikhlas kot! )




Cc 2

aku: err.. ! nk gne komp 1 ..ngee :)

cc2: komp no bpe?

ak: no 2.. (then, ak bkk la link tu.. nk download plak xleh.. adeh! ase cm mahu ketuk2 je sape2 ad kt situ..)... abg,xleh nk download lah.. (abg?oke ! tnda hrmat.. ;p)

cc2: xleh?umm.. ad prob kot dik.. xleh la tu.. sowi..

ak: xpela, mekasih ... ngee (lam ati hanya Allah yg tahu )


Cc 3 : fullstop! kedai ttup.. ngee :)



then, ak g la uma kwn ak jap.. bg salam pnuh hrmat.. tp xde owg jwb.. pntu bkk, haih! bhye.. punye lah byk kali ak bg salam.. xde yg jwb..

(ngn muke sposen, blk jelah..)


p/s: tulah, lain kali jgn wat keje last minute..! kn da dpt padah..

awak dan rakan2 skalian... dgr ni :)



tuk awak ...

6:06 PM

Assalamualaikum….

Kadang2 sukar untuk menuturkan berbicara, so, ja ase lbh baik mnaip sume tu… tuk smua calon spm 2010, sume tw kn bln 5 ni sume sibuk nk dftr tuk smbung blaja kan? Yeah! Same cm aku jgk.. plhn ak buat ni btol ke? Slalu je trpkr sume tu.. bkn pe, rmai je lam org komen lam fb mtrikulasi xelok.. ko da pkr btol2 ke nk wt plhn tu? Tu je yg ak dgr.. so, bile pkr2 blk.. ttpkan kptsn sbtulnya.. u or mtrikulasi.. semua elok.. cme ats diri kite, awak nk brjaya or xnk? Tu je.. mind set kite ckp, kite bole, so ko bole lah.. cube jgn pkr sal org lain… n i really need ur spport!

Back to main point, dlu pena je ad post tntng PJJ kan? Perhubungan jarak jaoh! Ouh,yah.. pejam celik,da msk 5bln.. nt awak kt pncak sane, ja dihujung sini.. org ckp time msk u lah cbran plg hebat,, so,time ni xtwla kite brjaya ke x prthn kn sume ni..

Ouh,yah!lam fb tu, awak still contct ngn dye.. ja xmara tp jeles,phm?huhu.. prcaya mmgla.. tp susa tw nk hlngkan jeles tuh.. bile tw sume tu, mood mula la bruba, then, bila ja gtw pe yg ja tw, awak ckp.. up to u, nk caye ke x.. bile awak ckp cmtu, tu sume akn wat ja ragu2..cuba bg ayat yg myakinkn ja.. bosan? Ouke! Ja phm.. tp tula sikap ja..satu lagi,bila awak kua, mmg awak susa sgt nk sent msg, cube kalu anta sekeping je msg tnda awak ingtkn ja..susa ke? so easy la awak.. cume atas diri awak je.. awak nk anta ke tidak..


keyakinan dan kepercayaan pada seseorang merupakan sesuatu yang brbeza.. bile dye da mula prcayakan awak,, cube berikan keyakinan pada dye untuk mnmbhkn kpercayaan tu..

Last yg ja bole gtaw, ja letakkan kprcayaan tu pada awak,, n pls jgn hlangkan kprcayaan tu...

p/s tuk dye: pls jgn tpon..phm kn awak pesanan ni?

i'm on da road?

7:43 PM

Agk lame ak xupdate..lme ke?haha..act,ak rase baru sebulan kot,haha..nk update tp malas..xtw nk story ape..byk sgt happen last week,haha..macam2 prkara berdebar kot ak kena tggung,hihi..ayat!haha,xleh over lagi??..

Selasa lepas..bpe aribulan ek?26.04.2010..hihi..ari yg ley dikatakan agk berdebar la kot..test lesen..hihi,jumpa pakcik2 n makcik2 jpj..hihi..pg2 tu lam kul 7pg da brtolak..ak ni punye lah mgntuk..almaklumlah,asal lepas sbuh,sambung tido..HAIH!!ape nk jd an?ptt la rezeki xmasuk..hihi...then,g tuh tggu lam area kul 8lbh bwu dftr..tgk turn,,ak an test skali ngn akak2 ak..cek2 nme ak first dr tiga bradik..aduyai!berdebar lorh..then,ikut turn,turn ak smpai la..first naek kt bkt,benti da cntek,hihi!jpj puji tu..then,kena sebut full name kuat2,haha..MALU!..then,ak ase kete nk mngundur..fuh!sek bek tekAN minyak cepat2,hihi..ALHAMDULILLAH!SUHAIZA PAST..then parking n 3pnjuru...past tuh tggu turn jpj..hihi..ak dpt jpj pmpuan weh!kecut perut jgkla..muka garang gile..ak masuk pnuh sopan,bg salam gitu..then.time ak bwk pnye la byk lori..haih!naseb bek past..law x,hoho!nanges xberlagu... J so,ak pemegang lesen p..hihi..anak2 ibu kt umah,nanti ibu bwk kua jalan2,haha..gatal!

Ak dpt lesen p ari khamis..kire 2hari jela..snap pic cantek2 nk bg,HAHA...SENGAL..!then,jumaat tu follow abah g perak..yoyo!ak bwk kete weh..i’m on da road?haha..cam sengal je..i don’t believe it..confident jaja!yeah!hihi..tp ak bwk time blk ke klntn je...jln busy,ad satu kete tu..wt ak seram jek!kua cam tu je dari simpang,haih!brek lelok,hihi..alaa,xlaju pn ak bwk,,plg slow 100,hahaha :P

Then,ak bg abah bwk plak,gilir2..smlm kul 2pg tuh,abah ngntuk.kete da slow sgt dah,ak pun dengan pnuh berani,haha..act,tkt jgk,, J ‘abah,bia ja bwk la..’ then,abah trus bnti,,haha..ak bwk smpai umah.. jao btol prjalanan,penatlah... perak --à kelantan --à terengganu...

Tp ak kan KUAT!xpenat pun,haha...

Ouh,yah!syukur alhamdulillah ak dapat jgk offer tuh J

p/s: thnx to abah..hihi..caye jgk abah ank pmpuan abah ni leh bwk kete kan?tp semua yg kt lua..kete auto xbesh! Xmencabar!manual lagi best tp penatlah..haha...

so far so good :)

10:52 PM

So far so good lah J

Lalala~ da lame xupdate!ahha..lame ke?bwu 2 3 ari..hihi..

4month weh ak keje,xbenti lagi..hahaha..brthan an?tp next month da kna bnti awal2,hee :0

Ouh,yah!mggu ni ak kene handle sume weh..almaklumlah keje sowg2..so,kak za mrngkap bos ak suh tepon supplier..

Then,ak memulakan rutin harian *skema,hee...ak tepon sowg salesman ANN KEE ANG ni.nme dye mr yam kot..then,dgn confident ak cakap..ni encik tomyam eh?*ops!ak trgelak..tu glrn bos ak bg je,HAHA..nsb baek dye xdgr weh,,adoi!kak za da trgelak2 da..malu weh...

Then,esok tu plak..ad group dr TM dtg nk bli hadiah..ak tnjuk la an ap yg ptt..last,diorg brkenan ngn jam yg trsngkt kt dnding tuh..tggi weh..gayat nk amik!haha,,then,amik la tgga kt blkng..time ak angkt tgga tuh, korang tw? Bear jatuh btol2 atas kpala ak,adui!sakit weh..haha..laki yg dtg skali ngn group TM tuh da trglak2..*ad ak kesah?..haha *act,mmg kesa pn,malu weh..so wt jela muke annoying ak tuh..haha..cool jerk J

Ouh,ye..mggu ni jgkla mcm2 result kua..SPA? haha..congrats to them,sue tw korang dpt..so,intrview lelok,,hehe J...

act,ak plan nk tuka layout blog neh,tp mls lg,,tggu la...gelap ek?tape gelap itu menawan :) jgn jeles..hee :)

p/s: xtw nape tibe je nk cari info tntg DRB HICOM,, Effect dr brite tv3 tadi kot,ahaks..

suke sangat..

8:34 PM


you _ nur jannah :)


you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

credits: just for you :)

p/s: cupcakeS brjaya dihasilkan smlm :)

SO SWEET OF THEM.. :)

5:25 PM

assalamualaikum..


so busy la dis n next week.. t.i.r.e.d....!
byk keje,huahua..so k..brblk pd tjuk entry kt ats tue..
so sweet of them lah...act,ak mls je nk post entry tp bile smpai ptg jd excited lah!hehe..
nop feeling well lah ari ni..bgn2 bg hidung da mula wt hal...da lme xbrdrh..huhu..xckup pg ptg plak..huhu..ak da mule pning..erm..

ouh,yah!pg td awl2 ak bgn kena siap awl nk blk uma nk g kls mmndu..then,time siap tuh..ad la ank pmpuan mksu ak ni merangkap cousin lah kn,ahaha..bole plak brmanje2 dpn ak..

akak: baby pkai la bju yg ni..da lme bby xpkai..kita pkai sama2 nk?

baby: alaa..baby xsuke la..tp tapela..kita pakai eh..

akak: em,oke..bby pkai sala tue..gmbr rama2 kt depan cm akak pkai..

bby: akak tlg la bby..


so sweet of them lah :)

then,ad lg..bile ak smpai uma..excted weh nk bkk adiah dye pos da brhari2,haha..
trus amik,,tp bkk slow2,ahah..syg plak kt pmbalut bkn kt tuan dye..jgn pasan tw..:D
bkk2..u guess wat?hehehe..so sweet of you lah..

pastu g la driving skul tuh,,smpai2,,,shock weh!ak kena bwk kua jln rye..first plak tuh,,npe la kngah ngn kcik xdpggl dlu..nk jgk SUHAIZA..hehe;p...then,pas siap bwk round jln raya, ak blaja naek bkt,alhmdulillah,kete yg ak naek xmngundur,HAHA:D..but,ad satu part tu yg agk klaka..ak pnye la strt enjin time ats bkt tuh then bunyi dye cm plik je,ahaks!.rupe-rupenye,enjin xmatilah,,ahaha..ngek tol!.

then blk plan nk wt cpcakes,bhn sume da bli tp tunda...xsht weh,,pning2 da ni..huhu :"(
on9 fb jap ptg td,,sje bkk mara pnye portal..hehe..tpt 5 ptg ak check yg dye..
ouh,god!he's got it..congrts!trus col..hehe..coz ak tw dye xcheck lg..ak plak excited..hee:)

to pkcik: tw pkcik busy tp bile bce entry ni..text tw..even smiley pn enough to make me smile :)..ouh yah!thnx 4dat watch..i like it <3

p/s:xchat pn men jgk bdmntn td..lyn cousin lah ktekan,,hee..jd lah mcm sy..KUAT!:)

I LUV U LAH :p

9 april 2010

11:17 AM

SALAM

Nk thu satu kesah x? 9 april 2010..

Byk kisah weh..ni cite la ckt kisah kwn2 aku ni time duk asrama..haha

Befday ak shri sblm tarikh tuh..then..pg2 lg ak tggu la diorang wish..yela ann..kwan baik tuh..da la satu blk kot…then,,tggu pnye tggu,,xde sorang pn wish,,

Time roll call pg tuh,besela..mktb ak always je wt speaker corner..kna bg speech tntg satu topic..pndek2 je..tuk bln ni tittle dye “ how u appreciate ur friends”..hehe..then,ak dengar la ucapan sorg mamat ni..agk rapat ngn aku..mlm tuh dye da msg wish bfdy..ak xingt da ayt dye..tp gile pnye trkejut..dye pnye speech same ngn msg dye anta kt ak lah..yg ak plg ingt ayt dye..i’ll appreciate my friend like wish bfday to them!!hoho..ak yg dgr..trharu gitu..haha..nway,thnx aizat J !!

Then..msuk jela kls ann..dak2 kls rmai yg wish..thnx yah..family ak xyah cakap..sume da wish awal2..hehe..then,ak tggu dr kwn ak..hari tu ak g kls cm besela,,prep..then,blk agk lwt..ak wt apepn ak xtw,haha..sedih weh,ak g la jenguk diorng,,sume da nk tido..then.ak pn g kt katil..tido jela..huhu

Bgun2 pg esok tuh,ad hadiah lah kt sblh ktil..huhu..

Fana: thnx yah bg cncin tu..even size tu bsr..nway thnx J

Gee n teah: thnx gelang tuh..cntik..

Sara afni: thnx pengepit rmbut tu..nice lah design dye

Sara wa: so sweet lah choc tuh,,hehe

Xkesala korang wish lambt ke awal..syg jgk..tape..sue tw plan korang xjdi nk wish plg last,haha..

P/s: I luv u lah :P

nice:)

4:19 PM

Assalamualaikum..

Busy2..smlm lam sejarah la ak blk plg lewat dr keje..

Act, lw ikut duty ak,ak kna blk lam kul7 lw ahad..tp da byk keje yg kena settle an..

Ak cdang lah nk blk kul 8..huhu..then..tup2* 6.30 tuh boss col..bole xblk lwt ckt arini..lam kul 9.00mlm..ak pkr2..okela..kire OTI la tuh..hehe J

Then..tggu pnye tggu lame sgt..ak pn ikut k’aini blk uma jap..so,ttp kdai jap then g slt maghrib uma dye..siap2 ak ngn dye blk kdai then col boss bile nk dtg kdai coz nk amik sume brg yg nk gune tuk gubahan choc ngn fresh flower sbb tmphn tu owg da nk amik esok pg..

Kitorang tggu..kul9 bwu bos dtg..mean ak blk lwt lgilah..then,dtg2 tuh pnyelah urgent weh..gubahan fresh flower ngn gubahan choc..wt asing2..take time jgklah..first kitorang wt gubahan choc..so easy lahJ..sbb kitorang gubah lam bkul..nway,cntek!tp xsmpt nk amik pic..erm, total gubahan tu RM130.00..huhu..

Then,siap tuh kitorang trus cri contoh tuk gubahan bunga..bajet tuk fresh flower tuh lam RM50.00..sikit sgt tuh..harga bnga skntum pn da rm2.00..huhu..tmbhan tuk Yellow peacock pn da rm1.00 skntm..erm..so,kitrng just amik lam 14kntum ros dan 8 kntum yellow peacock..pastu plstik pmbalut..tulah susa nye..sesuai lah ngn kos rm50.00 tuh..

Lam kul10.00 xblk2 lg..mk sdare ak da tpon2 da..huhu..si dia pn same J..tgk,sume riso,,hehe..then,kul 11.30mlml bwu settle..si dia tpn byk kali..hehe..riso ye!hee..blk2 uma mndi n slt..msg kjap then ttdo..huhu..penat!tp best..sowi kamo,,trtdo lah J

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

I luv u lah J


yes! finally..:D

2:11 PM


haloo..
salam..
act, da brbln ak tggu nk isi upu ni,,haha..tp an..slalu xley bkk..
error in kata laluan lah..mcm2..
then, mtk ikhtiar mcm2 weh..tgk kt event isi borg upu fasa 2,,
xde jgk..last..
ad sowg mmbe ak nih baek ati suh g bli no pin yg bwu..
g la bli tp still gune no id yg same kot..ingtkn xleh..
then.pas bli try msuk kt prmohonan blk.
.huahua..
bwu brjaya di bukak..:)
thnx yah tuk sume especially tuk my sster "ee suki",family akulah n kwn mktb ak..

ouh,yah!ni yg ak plh..
huhu..yg ak mnt lorh..lw korg xmnt tape..hee:D




npk?lw xnpk tape..haha..

p/s: jgn glbah tw wt plhn..cool jek!then, plh yg kamoo mnt n ssuai ngn klyakan kamo:)

I LUV U LAH :)

terabai :(

10:58 PM

assalamualaikum..

tgk title tu btol2..
hua2..ase sedih bile terabai cmni..
huhu..hahaha,,

to: fana n teah

geram2..korang xplan pon nk g amek rslt skali..huu..
nk g jgk..tp xdpt cutilah..
cne ni?
diriku rase cm terabai plak lw cmni...haha..
erm..pe plan korang nk g sne ek?
nk tgk wayang la tue..wanna join lah...!
tp xleh..tape..g la bersuke ria yep..
maen sesame korang..:P

p/s: diriku diabaikan..hee:D

review!

10:36 PM





assalamualaikum:)uit,just nk review blk last 3days..

15 march:)
ops!lw korang ikuti prkmbgn strt disember lepas.
.
dah msuk 3month an?hihi..
alhamdulillah..

16 march:)
nothing to say,,huahua..
ad customer yg mengejutkan weh dtg kdai..
danger2,haha..

17march:)
tarikh ni la yg special ckit..
ari ni bfday two someone dat i luv,hee:)

first,of course my mom!,,hoho..
ak da beli hdiah tuk ma..tp sygnye!
ari ni ak xley blk lah,,,kna stay uma msu..
hoho..tapi tape..bg lewat ckit..
late better than never..

ni my mom:)

then,second!bfday shyyah!,,hehe..
shairah is da real name but ak suke pggl shyyah..
comel gitu,,haha..
dye dak dorm ak merangkap dak kls ak kot..hee:)
so tuk sha,,just wish yap..
hdiah tu coming soon lah..hehe..
luv u jgklah shyyah<3


yg pkai tdung kuning tu shyyah:)

p/s:jgn copy2 yah..dosa..hee:)

13 march 2011

10:03 PM



13 March 2011..wah!dah setahun ak brgelar makcik!haha..bkn makcik yer,,cik ja gitu..

Ari ni bfday nur aina khumaerah bnti Dick Khuzariry!ouch,da setahun upenye tp jalan xley jgk,huhu..ikut abi dye..2thun bwu ley jln,,haha,,jgn mara ye encik Dick!..

korang2,hehe..ja ad amik video time dye da siap dibalut ngn pkaian oleh nurse di situ..cumel!time tu xsmpai sejam pn lagi..tgk ye,,hehe..



video




tu time mula2 dia lahir..xsmpai sejam lg..hoho..
bila da besa cmni plak jadinye..



ops,ni gambr je bkn video,,hehe..

Maerah ni lw nk thu anti ckit ngn cik ja dye,,haha..xtw la npe..jeles cik ja lebih cumel kot,,haha,,tp jnji umpan ngn sumting trus lah nk baek2,,uish!baek pnye prngai..ikut cik ee dye..heeJ




Lastly, ari ni jgk bfday Rozzianna bt Abdul Samad,,

Kawan baek ak kt hostel sih..hoho..rindu dye sgt!

Gee,hepy bfday yah!ak kol ko xangkt,,sengal tol..keje kuat sgt,,haha..

T sue dtg kuantn..kite kua same2 lagi

ye..fana,gee,teah,sara ni n sara wa..

Luv kamo yah!

Korang nk tgk dak dorm ak yah?jap2..



sowi sara ni..kamo tiada di sini..


p/s: selamat hari tua tuk kalian..gee dan maerah!smile always..:)

hari ini..:)

2:29 PM


Assalamualaikum..

Ting tong…first entry tuk m

ggu nih..keje sih..xsmpt nk online..

Hoho..semalam an,,haha,,hari yg agk me

nakutkan,klakar,happy..sume ad..haha..

Ak ingtkn dpt la gji tuk bln lps,,rupenye xlg,

haha..tape,sabar itu spruh dr iman..kan2?

Then,ak wt jela keje cm biase..sapu kdai,lap2 sume..then bkk pc kdai..

Then,nga xde keje ak trnampak la bks

hiasan yg rosak,,tp

bila d pkr blk

bole je recycle..

pic barang hiasan tuh..:)


ari ni kn,,haha,

,sengal la,,3kali owg yg

agk xwaras msuk kdai ak,,seram weh,,first2 masuk ak nga rht kt blk blkg..then,cuak pnye pasal,,knci je pntu tuh trus,,haha..then,time ak online kt kaunter..skali lagi dye masuk,,sngal weh,,lame gile kot duk sane..abes sbtg rokok,,haha..first2 tkut gk,,tp da lame ak rase klaka..kali ketiga lak,,,dye masuk time ak duk kt kaunter gk,,haha,,tp tukar bj lain,,bgs gile,,

p/s:jgn a korg lyn owg cmtu ngn xelok,,dye xkaco kite lw kite xkaco dye,,oke?

kawan!

9:51 PM



friendS..

hoho..ak da l

ame xupdate an..

act,ari ni plan nk g uma kwn baek ak sih!tp ada plak aral mlintang..haha,,SKEMA!!

Em..sedih tw kisah kitorg,,haha!ngade an..

Kitorang rapat time skola rnd

a agy..haha,,,

Mane ad dye,di situla aku ad..

Hehe..kitorang selalu je kua g kls ptg2 together2!kdg2 ak bwk moto n pick up dye kt uma..

Tp slalunye dye yg pick up ak.,.jht an?

Em..then,time amek rsult form 3,ak g ngn dye gk..

ak bwk moto dye,,hoho..

Lalu dpn umah izat!haha..sengal kn?

Ala.tu laluan xbusy kot..slmt ckt!..

Em..then ak pisah ngn dye time form 4..dye nanges kot ak nk pnda..siap xbg ak pegi..tp dye ckp dye xhlng lw ak nk g jg

k.,.hoho..

Habit kitorng satu genk..which is nur huda,tengku syazieana,nik ummi nadhirah n nur ayuni isma adalah bwk bkal nsi goreng..haha..tp sblm rhat,nasi da abes!kntoi!mkn lam kls..maap ckgu!:D

Kitorang suke spent time ptg2 same2..naek moto!haha..

Tp kitorng bkn minah rmpit!ak sekeh nt sape2 ckp camtu!

Then!kitorang da xrpt sjak ak pinda,,h

huhu,,salah ak ke?

Ak xmo open cni,,maybe ak sala,,

Tp lam idup ak,xde istilah ptus kwn coz kwn is 4ever!


tuk kawan ak,,uda,kak,niq,yuni!!

p/s: ja miss kamo..do all op u miss ja?hohoho..

Like us on Facebook