challenge

last entry dari cik jaja

1:54 AM

macam nak hilang entah ke mana je kan entry tu ? oke, esok .. eh, bukan lah arini 18.11.2011.. aku da nak balik kmj.. disebabkan muet pada keesokan hari, so kena balik awal.. sigh =.=!

oh ye! tuk kak ayu, sorila.. sue xmsuk contest tu tw.. xsempat,huhu..next time ye syg ?
<3

saya sedih pada pagi ni.. sebab macam2 berlaku.. takreadynakbalikkmj,huhu,tolonglahfahamisaya..

oke,bila smpai je saya kt sana, memang jrg lah korang tgk sy on9.. sebab sy xbwk laptop ke sana, ada faham ? hee, xmara.. gtw je.. blog memang xupdate lah, hihi..

then,smpai sane..da strt sem 2.. pastu smggu pastu kot, aku dapat tahu result.. cuak! hee,, saat cmni paling aku xsuke.. hoho

doakan saya bole ? thnks awak awak sekalian..


fullstop!


challenge

just ignore me for a while

3:40 PM






Pepohon cintaku kian merimbun
Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku

*lagu ni besar makne dalam hidup saya, pertama kali sy bercakap ngn dye lepas sy dgr dia nyanyi lagu ni.. dats all, wanna out everyone..


'sesungguhnya beserta kepayahan ada kesenangan, sesungguhnya beserta kepayahan ada ketenangan..'
(surah Al-Insyirah : ayat 5 - 6 )


p/s : saya terdiam , speechless...

salam ketenangan,
kaktus..

anak2saya.

words of the day.

9:53 PM

bile tgn da mula nak menaip..mesti byk je yg nk cerita kan ?
but there's nothing special tntg saya! tade pun yg awk bole bggakan untuk ade somenone yg mcm saya.. em, dah ! stop merapu..


da cukup seminggu aku cuti.. next week da kmbali ke JMC dah. kena balik awal sbb test muet blum habes lagi.. still ade 3tasks yg ptut di complete kan. listening, reading n the last one, writing.. so, seminggu ade kat uma ni, im act as bbysitter.. take care of my ank sdare, maerah.. fyi, dye bgn lg awal dr aku kot.. siap ketuk pintu bilik plak tu suh bangun.. fuh ! pndai budak2 sekarang.. so, bggala dengan adik2 or ank sdare anda , oke ? then kalu bgn, ayat dye yg salu dye gune, "cik ja, yah nk abc, yah nk aa ba taa ".. so, layan jela kan ? last2 , aku bole ingt lagu dye tu.. nk dgr ? ni dia abc song ... try la dgr ? smooth je melodi dye, hihi ;p


sometimes, aku trpikir.. sekarang kbnykan pmpuan xbyk yg nk jd suri rumah.. so, law da ade ank, means kena hntar nursery tuk di jaga, kn ? tp plh lah nursery yg trbaek, nt ank2 pun jadi baek :) .. so, here we go, tekan link ini bg sesape yg nk cari nursry for ur children, oke ? nursery di malaysia ..


so so so, now.. since tuesday kot, if im not mistaken, saya ada ank ikan, yeay ! abg ipar sy yg kasik! dye ckp peneman blaja time kt mtrik, hee :D.. tapi, name tuk ank ikan tu tade lagi.. tlg pkrkan, bole ? nt gtw yep ...


# the ability to concentrate and to use your time well is everything if you want to succeed in bussiness or almost anywhere else for that matter.


p/s : doakan result sy oke, bole ? i luv u lah :p

myself.

hey you, pehal ni ? :p

1:19 PM



oke, fine.. da lame da org maen2 tag2 ni, maklumlah time nga hot maen tag, aku nga struggle tuk pspm *struggle la sgt ;p.. so here for you dear, ezzaty hanan :)
Rules of this game:
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the question the tagger set for you in their post.And create eleven new question for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  6. No tag back!
  7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS"YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY , TRUST , WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 prkara tentang the real suhaiza :)

  1. bole pggl sue, jaja, or my full name is btter kot (*org ckp mura rezeki lw pggl nme pnuh, hihi )
  2. saya suke budak2, plus lw budak tu tmbam n byk brckp. ;p
  3. i love my tumblr <3
  4. susa nk mara, tp law da mara, ohho..teruk!
  5. suke lyn cite2 korea!
  6. prefer to be alone, xsuke diganggu..suke buat keje sendiri...
  7. muke sy mmg cpt merah bile panas n berkeadaan malu, *so pls, sy xpkai mekap, *natural blushing
  8. suke mknn pedas! lw nk diet sng je, bg mknn yg kurang pdas, fuh! berat bdn sure turun ,HAHA :D
  9. sy suke trikh 15.12.2010.. (:
  10. saya xsuke org tengking2,mara, or tggikn sore.. bile ad yg buat cmtu, sy mesti akan diam, thts my habit =.=
  11. last one, sape2 yg pena tgur sy, tulah kawan sy selamanya :D

ni dia soalan yang di beri :)

Apa kngn terindah anda?
byk sgt,hehe.. tp yg plg trindah bile ade ngn org yg aku syg, xkire family, kawan or awak !

Apakah azam 2011 anda? adakah ia tercapai?
nt shri before msuk thun bru, bru dpt jwpn tu :)

Lagu all-time favourite anda
lagu yg bole tenangkan hati saya.. xpun, ape2 lagu yg awk nynyi (:

cara anda menghilangkan rasa sedih dan tertekan
amik wuduk, basuh bju, kemas meja, lipat kain. hilang sbb salu buat dgn berangan ;p

single, or taken?
taken,of course.. haha :D, sapela yg taken driku, haha.. mestila jodoh yg telah Allah tetapkn, insyaAllah

idola anda ialah..
sape2 yg dianggap elok dipandang !

bnda yg buat anda xboleh tido malam
bila lam keadaan brdebar, n fighting! xsuke lah..

apa agaknya first impression org lain tntg anda
mestila, sombong.. dont know y, mybe susa nk snyum kot, hey you! jgn.. nt sy snyum sume trpikat *huh!pasan gile kn.
hubungan anda dgn dunia blogging?
its like isi dgn kuku, hihi :P

minuman kegemaran
pape je..jnji bukan herba, laici :p

apa perkara yg pelik tntg diri anda?
nothing weird about me,, just simple.



ni soklan tuk sape2 yg di tag:
  • suke bace novel x?
  • list kan lgu favourite awak bole?
  • syampoo ape yg bole elakkan kguguran rmbut?
  • ade pet xkt uma ?
  • pndai masak , lw pndai, listkn menu yg awak bole tu..
  • saya suke ketawa bila.. *smbung ayt ni ikut suke ati hang la ;p
  • suke tgk cite korea x? lw suke,ape cite trbaru eh ?hee
  • already taken ?
  • ad tumblr x?
  • bile lagi awak start blogging nih ?
  • target kawen bile ? haha :D
thts all, pd sape2 yg ditag, xkesa korang nk jwb ke x, ni sume just tuk suke2 syg! after korang buat, komen kat sini or wtla pape jnji sy tw awak buat, later saya akn view blog awak! syg la korang :)



ni dia yg bertuah :


p/s : selamat menjawab kepada anda yg bertuah. :)
*sori zaty, xckup 11 org..hehe.. penat mnaip lah <3



Like us on Facebook