challenge

miss independent

1:38 AM







tittle tu just terpikir tuk taip je.. tade kena mengena antara sape2 kecuali saya!

ari khamis yg lepas merupakan hari yang -______- bg sy.. huhu.. erm, pagi2 tu kena pindah makmal sebab kena ikut gred result pspm aritu.. aku skali ngan kak ida, kak yumni.. oke, agak xbesh disitu.. tmbah2 lecturer tuto kitorang yg guide kitorang kt situ bgthu yg nt kul11 ade kuiz kim.. mak ai, terkejut den! sebab soklan tuto pun xaabes bincang lagi.. oke then, abes prgram kt makmal gerak bilik tuto.. n alhamdulillah, kuiz tak jadi, HAHA :D

then, gerak tuk kliah,lam kliah tu plak ttbe ade dak kls ak ckp herbarium tuk bio tu kena anta esk.. so, at least, kena siapkan ptg tu... oke, aku xbuat pape pun... pokok pun bru je amik semalam.. memang tak jadi la kan aku pnye herbarium.. then, jdi ke tak laen cite, wat je dulu..

ari khms, kitorang ade gap 2 jam bfore tuto sc komp. wktu tu.. bygkan, wktu terdesak cmni, printer koop lak rsak..sek baek kak ayu baek ati, tolong print kan, huhu.. after solat terus siapkan herbarium tu.. memang xmakan la kan.. alhamdulillah sempat.. tapi kena kua jgk sbb kena laminate projek tu..

pas tuto, g hep tuk mtk kbnran kua, hep plak ttbe ttup awal, mmg saje la kan ? da la tade duit time tu.. oke, fyi.. lam purse aku tak prnah kurang dr 30, tp ttbe mggu tu ak cam mls je nk g kuakan duit.. the disebabkan kemalasan itu, atm out of service.. laminate tu plak kena bg 10, mmg cukup2 duit yg tinggal , ahaha.. itu memang ssuatu yg agak diluar jangkaan.. then, ak xgi makan, xmo nyusahkan kawan.. lam kul6 lbih, ak g atm.. da bole gune.. g sorang2 weh.. hehe, otw balik jmpe kawan.. trus g makan, perut saya dah mnyanyi da ni.. sek bek atm oke :p




malas nk edit. biala tengok senget2 pun, haha :D


tp nseb baek, pas laminate, selaginella saya menjadi wrna coklat2 cm disyaratkan tu, haha.. alhamdulillah, kurang ckit markah kena tolak :p



biar buruk, janji pengalaman ade.. dan aku tak trpikir pun ak wt sume ni..



















happy2life

jihad race :D

1:03 AM




well well well..

assalamualaikum everyone..

mggu lepas, mtrik jhor ade wt jihad race smpena mggu islam.. so, ntah mcm mane kitorang nye kelas terbuka pntu hati tuk masuk jihad race tu.. ku sndri pun, pg tu bru decide nk pergi..

first group : mt1

-syima
-wani
-nailah
-aisyah
-ellia
-kema

2nd group : kopiah putih
-fauzan
-syafie
-aku
-ziela
-kak kinah
-kak huda

well2, tuk tklimat tu..stiap group ustz akan pggl nme.. then nme group kitorang frst kena pggl.. ustz ingt sume laki sbb nme kopia pth.. cess,ttbe trselit pmpuan.. errkk! agk malu ye apabila pserta laen gelak2..

then, overall jihad race ni mmg tramat2 memenatkan.. tp , kitorang untung sbb ade laki yg spport.. then, plbagai jenis cara kena gune.. tenet bagai.. kitorang xbwk lptop.. so, sume gune fon tuk search.. wifi plak lmbp time tu, trpaksa gune kredit.. so , berkorban.. hihi.. byk jgk soklan yg dtnye, cm, 20 sifat Allah, nbi2 ulul azmi, n ade jgk kitorang kena nynyi lagu awal muharam , hihi :D.. korang ingt x ? law ingat, nynyi kuat2.. cepat! haha :D

then, kitorang antra 10 group trawal tuk task yang trakhir.. task yg trakhir ni la yg agk susa.. huhu.. trjemahan arab ke malay.. oke, fine.. group kitorang mmg tade yg amik arab.. adepun sorg..fauzan, tp xkan sume nk bg dye kan.. lgpun task last kitorang trsilap bace.. so, trslap amik ayat laen.. then, bg pd ustz, ustz ckp sala.. then, tgk blik.. amik ayat tu.. ak col abg ipar ak..dye translate.. tp syg, kitorang bg je..ustaz ckp kump kitorang kump ke 7.. yg trplih hnya 6 kump shj.. agak sedih, tp redha..

then, nk hepi balik.. kitorang amik lerr gmbr sbg kngan, hihi :D


kak huda , ziela , syfie , fauzan , kak kinah







pas abes jihad race ni, kitorang dpt mkanan free, hehehe... :D


p/s : usaha yang kita lakukan tak semua mmpu memberi kejayaan pada waktu yang kita prlukan.. mungkin, itu hanya ujian untuk kejayaan di masa hadapan..


nway, congrats to kopiah putih n mt 1.. <3


semuatentangkita..

semua tentang kita :D

8:13 PM

Assalamualaikum… Alhamdulillah, bole lagi meneruskan post yang ke 76.. hehe :p.. means tade la byk sgt post kan ? usia blog ni xsampai setahun lagi kot.. next week, cukup lah setahun.. hee..

Alhamdulillah, aku syukur sgt.. sgt3 atas keputusan sem 1.. mungkin tak sehebat budak2 laen.. tp aku brsyukur sbb tula hasil usaha ak yg betul2.. thanks to Allah, “moga aku tidak riak menerima kejayaan ini.. dan menjadi semangat tuk terus success bg sem 2.. amin..”


kawan2 sy kat cni, wani n ziela, semua dak praktikum mt1.. thnks korang.. korang da banyak bantu sue.. thnks a lot.. n congrats tw dgn kputusan korang yg cmerlang jgk.. sue syg korang (:


awak awak awak

saya kena usaha lebih.. sy tidaklah sehebat awak smua, budak2 asasi, diploma n yg mendapat scholarshp mara, jpa n others.. kalu awak semua nk tahu, matrikulasi ni bukan tempat maen2, sy wakil dak mtrik nk luah kan perasaan :p .. kitorang hanya akan diterima untuk masuk mane2 universiti after budak2 asasi.. bayangkan, sekarang da makin byk student kt asasi, nk cmpur lagi dak mktrik yg dpt result lebih tinggi.. awak, susah tw ? tulah nasib bdak mtrik.. tp yg agk mmbanggakan kn.. actually,budak mtrik agak rajin.. hihi * takriaklacumebagitahuje....


nway.. semalam saya dapat hadiah besh.. adiah tuk ape xtw.. hee, ade org tu maen gtar n nynyi then emelkan kt saya.. haha, untung x ? :D ..




# just for sharing.. cubelah amalkan potongan ayat dari surah Taha, ayat 114.. ayat bahagian akhir .. " Ya Tuhanku , tambahkanlah ilmu kepadaku " *ad sorang cikgu bagi pada sy.. insyaAllah nt dapat manfaatnye (:


# words of the day :

education is not the filling of a pail but the lighting of a fire ..


p/s : thanks for being with me.. ma n abah, siblings , awak, kawan2 saya..

doakan saya terus berjaya bole ? (:


ee, ja xmampu nk tanding ee..



:D

Like us on Facebook