hari separuh bahagia

8:52 PM

haaha, sedikit kesengalan ye title tu.. okeoke,tetamu blog sekalian. HAHA . hari separuh bahagia buat my sister oke, not for me. hihi.. act, counting for engagement day tu tuk kakcik, bukan tuk cikjaja.. cikjaja muda lagi, sape la nak masuk mminang, tak sesuai T_T..

23.6.2012, sabtu lepas..kakcik da jadi tunang orang..hewhew. waktu prbincangan tu abah sebak kot. dulu dulu time nikah kakngah abah nangis. yelah kan, macam da hilang sorang anak yg jage dari kecik kann. oh ye, tunang kcik ni dari selangor, majlis dorang brbeza sikit dgn yg kngah dulu.

tokse taip pepanjey eh,nok letok gamba jah bole?





gmbr ni paling ske, hehe.. abah ngn ayah abg shamsul, gaya same je, hikhik





abg shamsul pakai baju biasa je n hnya dtg wktu semua da selesai sbb nnek belah ktorang nak knal.. mostly org lua buat cmtu kot. lw org belah pntai timur, yg laki laki pn pkai baju melayu tw n ikut serta lam majlis..

p/s : selamat bertunang tuk Suhaila & Shamsul kamal :)



mohon memahami.

10:35 PM





sakit tu datang lagi. sudah smpai waktunya mungkin. walaupun da berulang kali ia datang, kesakitan tu tak pernah kurang biarpun sedikit. apa yang perlu buat bila ia datang sebenarnya selalu aktifkan badan. bergerak sebanyak mungkin. tapi kesakitan tu akan memaksa untuk kamu terus kaku di pembaringan. ada sesape nak rasai sakit ni?





p/s : counting for engagement day.








kisah disebalik pelangi

9:51 PM

assalamualaikum cinta.

hello readers sekalian, *macam ade je kan nk bace blog ni T.T*, ok.tak sedih tak sedih .. post ni maybe sedikit or sebanyak annoying okay.. xmarah pun xnak bace..

jarang nk post something yg perasaannya pada thap meleleh air mata ni. jarang.tapi kali ni nak post jugak. ade yang kisah ? setiap orang ade turun naik dia kan. ade tahap marah sedih and semua jenis perasaan la.. same goes to me..

bile orang yg betul paham cik jaja nih, dia memang dapat lihat even kadang2 cik jaja pura pura gelak dan senyum tapi hati dia menangis tw? tw? bila orang tiba tiba tade mood dgn kita, bila orang marah kita, bila orang nak xnk layan kita.. semua tu bagi kesan pada hati ni *tgn kt dada, hihi* oke,xmaen maen dah .




petang tadi memang betul rasa stress.. orang cakap kalau stress amik wuduk. tu yang paling mudah tuk atasi.. cubalah .. memang betul menjadi.. then, bila dah lame xkluar umah. petang tadi time ujan rintik rintik. ajak kakcik kua g jog.. err, memang jog oke , tak tipu *hidung kembang kempis,hihi* oke oke, serius balik. then, time tu jugak ternampak pelangi. hikhik.. da lame xtengok yg real life pnye woo..bila tengok tu, hilang semua perasaan yang tak sepatutnya ada dalam hati ni..

so, kesimpulannya disini.. , eceh, terskema plak, hehe.. setiap apa yang berlaku pasti ade hikmahnya tersendiri. terselit kegembiraan disebalik kesedihan.










sumber : google

cantik kan pelangi ni? tadi tak bawak fon atau sumber yang bole amik gambar. so google je, hikhik..


p/s : tiada kena mengena dengan sesiapa yang kamu semua teka eh post kali nih.







memerah otak

5:07 PM


assalamualaikum cinta :)

dah lame xupdate entry panjang panjang. before nih, entry ciput ciput je, hikhik. idea banyak je, mencurah curah ni haaaa. taip punya taip then letak lelok lam draft tu. entah kenapa berubah jadi macam tu, kenapa eh eh ? lupakan.

oh, last month, sume berjalan ngn lancar..result alhamdulillah, memang bersyukur sesangat. sebab terlebih dari yg target, then, interview pun oke je..tapi entah dapat ke tidak tu entah la.. oh ye, tu interview pendidikan.. tu yg sy minat..xtahu kenapa, best sgt lw dpt mengajar nih..tapi tgk rezeki la entah dpt ke tidak.

oh,ye ! last 5days kot, 9/6.. kemain weh cik jaja kita ni jadi ibu muda, hikhik. gini cite dia, pagi tu tgh duk syok mkn, kak long merangkap kkak ipar sakit perut nak bersalin.. g la hantar kat hosp rawatan kluarga tu, then bila da sampai sane dia kena tahan wad..petang tu, alhamdulillah, pkul 6lbh bby boy kluar, hihi.. first kua tu terkejut gak tgk sebab biru kemain. mungkin lemas, tu yg kngah gtw la.. hosp ni dia letak bby tgh2 wad pesakit, so memang bole tgk lah bby tu fresh2 gitu. pas siap cuci tu barulah ummi nya bole tgk anaknya..

pagi esok tu da bole balik, so ibu yg bru pas bersalin xbole pgg bby, bhya.. mak cik jaja pulak xdtg, memang cik jaja lah kena pegang.. huihui. bby tu baru shri, kepala lembik lagi kot. memang takut nak pegang tapi belajar.. okela, da pndai pegang baby bru lahir.. bila balik uma, ade lagi 2 org anak sdare.. penat den jage dorg. btw, yang bestnya, ma bagi kite jage bby tuu.. kte salin baju, kite tuka pmpers, kte basuh berak dia, hewhew.. pengalaman kot. oh ye, nk gtw, bby kena mnum susu ibu dan jgn bg dia tido sgt, dan dan yg penting bg kena chya sikit tuk elak kuning bby tu naik.. lw da thp truk kuning tu, bg minum sengkuang , eh eh ? mak ajar, hehe :D

oke oke , tade idea dah nak tulis pepanjang. tu je.. :)




bby fresh lagi tuu, haha :D


tgk mulut dia, tu lepas org kacau maen bbir dia , hihi




p/s : arini birthday dua org yang penting lam hidup saya, so selamat hari lahir adik dan kamuuu, xmaen la wish lam fb ngn twitter nih, haha :D 


Like us on Facebook