menjadi perantau

2:16 AM



hai hai eberiwan.

selamat menyambut hari kemerdekaan ! hppy birthday malaysia! saya bgga jadi anak malaysia!
#Merdeka55

semangat patriotik tu masih ade kan? kan ?

hurm, today da nk gerak kl. lusa daftar. hewhew. sebenarnya sekarang ni bercampur habis perasaan sedih suka gembira gementar dan semua lah.dan pabila dicampur rasa nak nanges. paham x? haha.. sesape yg kenal saya je phm :p


btw, start 1/9. dah secara rasmi jadi student upm. 4tahun kat sane. lame woo.. ni mgkin last update buat sementara. *sementara je,kihkih * saya je ni haa xtido lagi.yg lain sume da tido.. nak thu knapa? sebab duk kemas barang and settlekan borang. HAHA. keje last minute.. npk x kemalasan disitu?



so. doakan sy kat sane.. dapat adapt dgn kos pembangunan sumber manusia or bahasa omputihnya human resources development.kihkih. orite kawan kawan?


p/s : kehidupan di universiti mmg mncabar. so kuatkan iman dan betulkan niat ke sana :)




eh jap. tarikh kat atas menipu. entry ni ditaip pada 31/08/12 pd pukul 2pg,orite?dah setting tp prob ckit :)



keceriaan di aidilfitri

3:45 PM



salam aidilfitri :)

sebelum entry ni disambung, nak mohon maaf sekiranya saya, suhaiza binti mohammad suki ade melakukan kesilapan kepada anda semua.semua itu sungguh tidak sengaja. kalau pn sengaja, tu zaman budak budak.kihkih.

sebenarnya la kann, nak jujur ni ngn awak.alaaa, awak yg bace tu :p
mood nk update tergendala ckit. Ya Allah,semua tu dah bawak mood hppy sy merantau ke mana ntah. geram kn? *kalau tak geram senyap je* tp disebabkan first time gne lppy ma ngn abah hadiahkan.semangat nk update tu lain ckit :P

btw, semalam,err. since da pkul 12am ni.semalam la kot,ari jumaat,6 syawal. saya bersama gegirls time form1-3 tu jenjalan, eh!tipu.kitorang naik kete..saya drive. hebakk x? *takyahnakriaksgtkalausekadarlesenP* tidak lah hebat pn.tu kete pnjm.kete kngah.kihkih. kitorang smpai2 uma tcer lam kul11pg cmtu. kelam kabut tcer sebab dtg xbgthu..hikhik. oh,lupa nk bgthu. kitorang g umah tcer hazwati,tcer yg baik memahami lawak dan penyayang. tcer ajar kitorang wktu pmr dulu dulu.sebab dia lah kitorang dpt score sbjek bi pmr dulu. hikhik. thnks tcer.

huda, sy, tcer, niq, zeren , ckin (yg duduk bwh )
baru perasan sy je pndg kamera ni,kihkih


then,pas umah tcer g jln2 umah gosip aka SA slh sorg dr ktorg.hihi.g umah dia kejap je sebab dia pn da nk g solat jmaat. pastu jalan2 kt mesra mall jp..alang2 g situ, teman shikin nk g cek mate dia. pastu saje la gegedik nk tumpang cek skali.hikhik. pas sy cek je, mke cina tu (yg cek mate tula) cuak kemain. dia ckp mate sy ni dah teruk.memang kene pakai spek sentiasa. saya ckp la xprcaya power mata tu tggi sgt. cina tu kemain lg suh ttup mata sebelah pulak,haha. then, okaylah sy prcaya. haha.

sesape rabun tolong translate kn bole ? :p

ptg tu jmpe kawan lain plak. zatul (kwn skls zmn pmr) ade wt makan2 ckit kt umah dia. haaa, kat situ semua jmpe. well, serius. ramai dah berubah. sebab dah lame xjmpe,prubahan tu ketara ckitla kot.hehe..


depan umah zatul nih. ni semua yg td.hehe, zeren yg amik gmbr :p


rindu zaman skola mngh kt sini. serius rindu :(


p/s : setiap kegembiraan pasti ade kedukaan. harini sy dpt ujian yg agk berat. dugaan tu membuatkan sy tabah. dan tu tanda Allah masih sygkan saya.










Like us on Facebook