emotions.

8:26 PM


ohmaigod ohmaigoddd tak terkawal. hahahaha

eh. Assalamualaikum *takterkawal.lupa nak bg salam awal awal* hihi


rasa macam nak meletop je ni haaa. mixed feeling. muahahaha

banyak nya assignment nak kena submit tapi macam malasnya. HAHAHA. alaaahhh korang pun bukan rajin sangat. kan kan? *evil laugh* muahahaha

work to do :p

nah amik tgk kt desktop "jantung hati" kita. nampak tak work to do tuuuu? tetiap hari kita tgk. tp tade pun yg kurang, macam mana ni? hahahaha.

nanti kita update yg latest yg mana dah siap, hujung minggu ni okay? *biar ah tade orang baca pun, nanti kita jugak stalk diri sendiri* hahahha.

p/s : end of this week, kita ada test. penting sangat test ni. Doakan k? thank you :)







back to basic

4:30 PM


assalamualaikum loves and haters.

rasa macam malam ni nak update sikit. esok ade test. tp malam ni macam memain lagi, muahahha. bukan apa, sebab esk tade kelas pastuuu test pulak malam, HAHA heaven ahh sikit.

emm, emm , apa nak cite eh ?

rasa macam nak tukar instrument blog ni sebab kan roommate kita cakap sedih sangat bunyinya. hahahaha. bukan sedih la min, ni macam nak kasi tenang sikit. btw, ni instrument ketika cinta bertasbih, kiss the rain n lagi satu berikan ak cinta yang ayushita nyanyi tu kot. *lupa lah, HAHAH*

okay okay, back to title kat atas tuu. "back to basic"

sebenarnya kan, saya ada satu habit. suka baca blog sendiri. hahaha, suka stalk post2 lamaa. muahaha. tp traffic xnaik la seyhh kalau stalk blog sendiri.* so iolss bukan nak kasi traffic jam kat blog eh hihi *

bila baca kan, rasa macam errr teruknya post. errr mcm mngada giler. errr mcm gatal giler. errr mcm apa je budak ni. hahahaha tu cakap kat diri sendri. orang lain yg baca xtw la kan? HAHAHA *janganla mengumpat kita, ketuk kang* post lama tu biarkan jela. tu dulu. sekarang mungkin post yang muhasabah diri sikit lah (mungkinlah, doakan lah kita? ) dah 20 KOT? muda lagi tp kena lah ehem ehem (read: matured sikit) ehehe

back to basic, kenapa pilih tajuk ni ? sebenarnya kan diri kita sejak asal semua baik. tapi selepas tu, mulalah corak kehidupan masing masing. kadang rasa mcm xsuka diri yg dulu. tapi fikir rasional balik sebab yg dulu lah aku jadi yang sekarang. 

so back to basic, cri kehidupan yang sebenar. kita hidup kat di dunia, sekejap je. akhirat yang kekal. sesaat kita adaa, sesaat lagi mngkin kita hilang. apa yang kita nak buat, fikir apa risiko pada masa hadapan. awak semua akan rasa pada suatu ketika nanti korang akan rasa menyesal apa  yg korang pena buat sekarang. macam tulah saya rasa.


image from : ordinary jiejah 


p/s : saya belajar dalam hidup ni tak terlalu menyayangi kerana nanti akan kecewa, saya belajar untuk tidak terlalu percaya kerana nanti akan kecewa. rasional kat sini, belajarlah bersederhana. 





Like us on Facebook