haih ..... !

1:43 PM

assalamualaikum..


agk sengal ye arini..

oke.. arini trikh akak ak due anak first dye.. tp kena tgguh lg.. sbb pe? xready nk kua lg kot bby tu... hee..

then, td kt uma tggl ak, kcik ngn dak kecik tu je.. nk g print sumtin then trpaksa la g sorg2.. xkn nk kua bwk dak kecik tu..da la tghari, hitam nt, hihi

then, ak merempit la sowg.. pns weh, hee.. tp ak ley thn la :)

almaklumlah, printer uma ak rsak, haih, time ni jgk nk rosak ek, .. g cc, nk print pnye pasal..


Cc 1:


aku : kak,nk print bole?

cc1: kena save dlu la dik, (bg pndrive) ~haha!ak lupe nk bwk weh, :p

ak: dah, ni akak folder tu..

cc1: dik,xleh bkk la..

aku : (lam hati) ~mmgla xleh bkk,adoi! tenet tu..cube la akak bg sy gne komp admin tu kejap, haha!

aku: xpela akak, mekasih :) (senyum ikhlas kot! )




Cc 2

aku: err.. ! nk gne komp 1 ..ngee :)

cc2: komp no bpe?

ak: no 2.. (then, ak bkk la link tu.. nk download plak xleh.. adeh! ase cm mahu ketuk2 je sape2 ad kt situ..)... abg,xleh nk download lah.. (abg?oke ! tnda hrmat.. ;p)

cc2: xleh?umm.. ad prob kot dik.. xleh la tu.. sowi..

ak: xpela, mekasih ... ngee (lam ati hanya Allah yg tahu )


Cc 3 : fullstop! kedai ttup.. ngee :)



then, ak g la uma kwn ak jap.. bg salam pnuh hrmat.. tp xde owg jwb.. pntu bkk, haih! bhye.. punye lah byk kali ak bg salam.. xde yg jwb..

(ngn muke sposen, blk jelah..)


p/s: tulah, lain kali jgn wat keje last minute..! kn da dpt padah..

awak dan rakan2 skalian... dgr ni :)



tuk awak ...

6:06 PM

Assalamualaikum….

Kadang2 sukar untuk menuturkan berbicara, so, ja ase lbh baik mnaip sume tu… tuk smua calon spm 2010, sume tw kn bln 5 ni sume sibuk nk dftr tuk smbung blaja kan? Yeah! Same cm aku jgk.. plhn ak buat ni btol ke? Slalu je trpkr sume tu.. bkn pe, rmai je lam org komen lam fb mtrikulasi xelok.. ko da pkr btol2 ke nk wt plhn tu? Tu je yg ak dgr.. so, bile pkr2 blk.. ttpkan kptsn sbtulnya.. u or mtrikulasi.. semua elok.. cme ats diri kite, awak nk brjaya or xnk? Tu je.. mind set kite ckp, kite bole, so ko bole lah.. cube jgn pkr sal org lain… n i really need ur spport!

Back to main point, dlu pena je ad post tntng PJJ kan? Perhubungan jarak jaoh! Ouh,yah.. pejam celik,da msk 5bln.. nt awak kt pncak sane, ja dihujung sini.. org ckp time msk u lah cbran plg hebat,, so,time ni xtwla kite brjaya ke x prthn kn sume ni..

Ouh,yah!lam fb tu, awak still contct ngn dye.. ja xmara tp jeles,phm?huhu.. prcaya mmgla.. tp susa tw nk hlngkan jeles tuh.. bile tw sume tu, mood mula la bruba, then, bila ja gtw pe yg ja tw, awak ckp.. up to u, nk caye ke x.. bile awak ckp cmtu, tu sume akn wat ja ragu2..cuba bg ayat yg myakinkn ja.. bosan? Ouke! Ja phm.. tp tula sikap ja..satu lagi,bila awak kua, mmg awak susa sgt nk sent msg, cube kalu anta sekeping je msg tnda awak ingtkn ja..susa ke? so easy la awak.. cume atas diri awak je.. awak nk anta ke tidak..


keyakinan dan kepercayaan pada seseorang merupakan sesuatu yang brbeza.. bile dye da mula prcayakan awak,, cube berikan keyakinan pada dye untuk mnmbhkn kpercayaan tu..

Last yg ja bole gtaw, ja letakkan kprcayaan tu pada awak,, n pls jgn hlangkan kprcayaan tu...

p/s tuk dye: pls jgn tpon..phm kn awak pesanan ni?

i'm on da road?

7:43 PM

Agk lame ak xupdate..lme ke?haha..act,ak rase baru sebulan kot,haha..nk update tp malas..xtw nk story ape..byk sgt happen last week,haha..macam2 prkara berdebar kot ak kena tggung,hihi..ayat!haha,xleh over lagi??..

Selasa lepas..bpe aribulan ek?26.04.2010..hihi..ari yg ley dikatakan agk berdebar la kot..test lesen..hihi,jumpa pakcik2 n makcik2 jpj..hihi..pg2 tu lam kul 7pg da brtolak..ak ni punye lah mgntuk..almaklumlah,asal lepas sbuh,sambung tido..HAIH!!ape nk jd an?ptt la rezeki xmasuk..hihi...then,g tuh tggu lam area kul 8lbh bwu dftr..tgk turn,,ak an test skali ngn akak2 ak..cek2 nme ak first dr tiga bradik..aduyai!berdebar lorh..then,ikut turn,turn ak smpai la..first naek kt bkt,benti da cntek,hihi!jpj puji tu..then,kena sebut full name kuat2,haha..MALU!..then,ak ase kete nk mngundur..fuh!sek bek tekAN minyak cepat2,hihi..ALHAMDULILLAH!SUHAIZA PAST..then parking n 3pnjuru...past tuh tggu turn jpj..hihi..ak dpt jpj pmpuan weh!kecut perut jgkla..muka garang gile..ak masuk pnuh sopan,bg salam gitu..then.time ak bwk pnye la byk lori..haih!naseb bek past..law x,hoho!nanges xberlagu... J so,ak pemegang lesen p..hihi..anak2 ibu kt umah,nanti ibu bwk kua jalan2,haha..gatal!

Ak dpt lesen p ari khamis..kire 2hari jela..snap pic cantek2 nk bg,HAHA...SENGAL..!then,jumaat tu follow abah g perak..yoyo!ak bwk kete weh..i’m on da road?haha..cam sengal je..i don’t believe it..confident jaja!yeah!hihi..tp ak bwk time blk ke klntn je...jln busy,ad satu kete tu..wt ak seram jek!kua cam tu je dari simpang,haih!brek lelok,hihi..alaa,xlaju pn ak bwk,,plg slow 100,hahaha :P

Then,ak bg abah bwk plak,gilir2..smlm kul 2pg tuh,abah ngntuk.kete da slow sgt dah,ak pun dengan pnuh berani,haha..act,tkt jgk,, J ‘abah,bia ja bwk la..’ then,abah trus bnti,,haha..ak bwk smpai umah.. jao btol prjalanan,penatlah... perak --à kelantan --à terengganu...

Tp ak kan KUAT!xpenat pun,haha...

Ouh,yah!syukur alhamdulillah ak dapat jgk offer tuh J

p/s: thnx to abah..hihi..caye jgk abah ank pmpuan abah ni leh bwk kete kan?tp semua yg kt lua..kete auto xbesh! Xmencabar!manual lagi best tp penatlah..haha...

Like us on Facebook