Bukit Broga on Merdeka!

by - 10:11 AM



Assalamualaikum, hai readers :)


credit to : google


Cikja memang suka hiking actually, minat walaupun masih dalam percubaan untuk fit kan badan. Since duduk area serdang ni, rasa macam xlengkap pulak bila tak daki bukit broga, semenyih sanaa haaa. 


bukit broga ni naik pada 31 Ogos 2013. baru sekarang nak update ye dak? hahaha. okay sebab tak update hmm dah lupaaa. tapi kenapa baru sekarang nak update? sebabnya nak kongsikan dan abadikan kisah hiking dalam blog ini. mana tahu boleh jadi rujukan. hihi

Sebenarnya gerak dari Klang since weekend tu stay rumah dia sebab tengah cuti sem kan. plan nak gerak pkul 6pagi. subuh awal waktu tu, dalam 5lebih xpukul 6 lagi. tapi entah kenapa memasing tak terjaga dan sedar sedar dah 630pagi. kalut pi solat subuh dan last last gerak pi pukul7. terang dah haih waktu tu. 

sampai broga dalam pukul 8 mcm tu. orang dah nak turun, kita baru nak naik. muahaha. tapi masih ramai yang baru nak naik. weekend broga memang menjadi pilihan semua orang since dia punya track landai jee, tak teruk untuk beginners. and guess what? ramai je dukung anak bawak naik atas sana. tapi kalau dah lama agak agak tak exercise, you need to do something before going there. takut nanti muscle terkejut. tapi still okay. cikja yang lama tak exercise pun still lagi boleh naik dengan jayanya. maksud tak susah sangat lah kan?


sesi memujuk mneruskan perjalanang sebab gayat, comel je married couple ni.




pinjam bendera pendaki lain :p


nak sampai atas sana tak ingat dah tapi satu jam je kot or lagi cepat sebab broga just 400m je kalau tak silap. sesiapa yang nak naik, jangan risau. tak perlu kan guider pun since ramai yang sentiasa turun naik broga ni tambah tambah weekend kan.



peak view


time tahun ni, i mean two years ago, keluar je dari bukit broga ada gerai makan. air kelapa semua tu, surau and tandas pun ada. but now, x tahu. nanti cikja pi naik lagi and updateee kisah broga untuk kesekian kali. hiks. dekat kawasan situ pun ada satu tempat arnab cecomel. nak masuk main ngn arnab tu kena bayar. dan cikja tak masuk. so korang boleh lah mencuba! hehehe


p/s : ni semua gambar two years ago, muahaha



Sincerely,
Cikja.



You May Also Like

9 comments

  1. Hi Cikja. ☺ Saya pun suka daki bukit. Last daki bukit masa belajar. Best gile kan? Hehe ! Bila da sampai atas perghhhh terasa nikmat tengok pemandangan sekeliling ciptaan Allah sambil hirup udara segar. ☺♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu tapee, lepas tu hilang segala penat, hehe

      Delete
    2. Nanti g la kat bukit panorama dekat pahang. Hehe ! Best. ☺

      Delete
  2. entry bukit saga akan update 2 tahun akan datang ke cikja. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kurang asamm, by this week update!haha

      Delete
  3. dekat dah dgn rumah miss A....klau ada masa pon miss A suka hiking broga jugak..huhu

    ReplyDelete

Hello There! :)