Tips cari rumah idaman dengan Hidup.My

2:31 PM


Assalamualaikum readers, 

actually harini nak buat sikit review pasal satu website ni. sangat super duper membantu sesiapa yang ingin mencari rumah sewa. seriously! since cikja sendiri pun tak lama lagi dah habis belajar lepastu nak kerja dan memerlukan rumah sewaaa, so meh sesama explore website ni. Benda yang baik kena kongsi, ye dak?

okay, selalunya yang kita pernah dengar nak cari rumah sewa via facebook, mudah.my and banyak lagi. tapi website ni memang khusus untuk rumah sewa dan untuk sesiapa yang nak iklankan pasal rumah nak disewakan pun boleh. website ni telah dibangunkan since okt 2015 lagi dan meliputi seluruh Malaysia. Bukan setakat kat KL je boleh cari rumah dengan mudah, tempat lain pun boleh laaaa. 

Kenapa masih belum diiklankan atau tidak terkenal berbanding website lain ? - sebabnyaaa kata orang. "spread the good thing by word of mouth". Dengan feedback yang baik, dah cukup buat website ni terkenal. 








tu haaa first website dia, ada nampak find a room and ideal housemates! Ciri paling istimewa Hidp.My ni adalah cari housmatesss! tekan je link http://hidup.my/search-people/ so boleh search nak area mana. saja cikja cari kawasan seri kembangan, nk promote untuk adik junior yang xnak stay kolej kat UPM, boleh lah sewa kat sini. hehe




range harga boleh dipilih ikut kemampuan. since student kan, nak mahal mahal xmampu. so boleh lah pilih mana yg sesuai. 


selain dari nak cari rumah sewa, boleh jugak nak cari housemates and nak iklankan rumah sewa kita. 



lepas tu, tu step yang boleh ikut untuk gunakan website ni. no worries, website ni sangat user friendly. mudah senang dan cepat. dan website ni tak sama macam yang lain since dia memang focuskan untuk rumah sahaja! oh lagi satu tambahan, website ni mobile friendly hokayyy, tak perlu download apps semua tuuu. kasi berat hp jee.


yang paling penting, boleh tengok criteria macam mana yang kita nak! ada yang nak berapa housemates, ada yang nak tnya pasal pet allowed or not, nak tgk rumah yang ad swimming pool. semua info adaaa! cikja cakap macam ni sebab cikja dah survey. hehehehe. kalau nak tengok n baca feedback lain, google je hidup.my. semua review bagus bagus.


website : http://hidup.my/
facebook : https://www.facebook.com/hidup.my


p/s : buat apa nak susah susah cari dekat website lain, kalau website ni je dah membantu sangat! hehehe. jum survey rumah!


sincerely,
Cikja.





You Might Also Like

8 comments

  1. ooo bagus ini yang dibangunkan oleh developer website tu..

    ooo study dkt upm kos ape?

    Singah sini..

    Blog Ahmad Hasif site.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus sgt! yup upm! Human resource hehe :)

      Delete
  2. thanks share link. manatau kot2 next sem x dpt kolej ke, boleh rujuk website ni je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tula, cikja pun mcm tu, tu yg share kt sini. kongsi mana ptut hiks

      Delete
  3. bagus juga ada hidup.my ni..memudahkan kerja pencarian :)

    ReplyDelete
  4. nah..senanglah mau cari nanti hehehe

    ReplyDelete

Hello There! :)

Like us on Facebook