Langkawi Trip #TeamIkutlah - Day 1

4:10 PM


Assalamualaikum readers,

last month (January), cikja and the geng ada pi langkawi. kira ni reward sem 7 lah. hehehe kononnya lah kan. dah plan dari bulan 10 lagi. tapi tiket apa semua tak beli lagi.

so pi trip ni guna package jugak, sriously, package yang murah boleh digunakan. RM99/pax (minimum 4 org). murahhhh kotttt. apa yang boleh dapat dalam package ni?

1. kereta (3hari - start 2petang first day sampai 12tghri last day)
2. hotel (Century Inn)
3. Magrove tour / snorkelling (choose one of them)

kami pergi bukan musim sekolah so boleh lah package macam ni. kalau time cuti sekolah or cuti panjang memang harga naik lah kan. tu normal lah.


1st day (10/01/2016)






Kami semua gerak ke Langkawi naik flight. since flight seriously murah. kami pilih Rayani Air. tahu rayani air? syarikat penerbangan yang mengamalkan islamik punya style. Boleh baca entry pasal Rayani Air kat SINI,

kami sampai sana dalam pukul 2ptg. lepastu nak gerak pi century inn tu naik teksi dari airport yang mahal! so kalau sesiapa nak pergi elok lah tempah awal awal dari agen. dapat murah.



sampai hotel, kami check in. so kami dapat blik 6 orang satu bilik. dua queen bed, two single bed. Alhamdulillah okay. kami masuk dan siap siap solat terus pi tempat pertama! actually first day nak pergi Galeri Tun M. tapi kami lapar and last kami pergi makan dekat Haji Ismail Group (HIG). Makanan paling best, Laksa! you should try it next time. hehe. lepastu apa lagi, pergi shopping choc lerrr. muhahahaa.





dah habis duit kat situ, kami bergerak ke Dataran Lang. Tempat paling wajib pergi Langkawi. Kami waze ke sana dan sampai dalam pkul 630 macam tu. redup dan sesuai untuk ambik gambar! hahaha.



terima kasih pakcik ambikkan gambar :)

Lepas dah siap pusing Dataran Lang, kami pergi makan malam dekat area situ. lepas tu kami balik dan berehat. sampai bilik masing masing sibuk nak iron tudung bagai. muahahah. dan lepas tu confirmkan aktiviti untuk esok.



Setakat ini je untuk hari pertama.
So, jumpa Langkawi Trip #TeamIkutlah - Day 2



Sincerely,
Cikja.



You Might Also Like

14 comments

Hello There! :)

Like us on Facebook