5 things i hate the most.

11:28 PM






Assalamualaikum readers, 






Cikja dah kena tag tiga orang blogger yang cun melecun untuk jawab soalan, tagged by Farra, Cek Ungu and Aishah. 5 things i hate the most! Rasa mcm cerewet sangat je bila nak list kan semua. Hahahaha. Ohh sorry, cikja mudah terhibur.  

So, here we are! 

1. Last minute

Okay yang ni memang cikja tak suka. Tiba tiba esok eh ad test, esok eh kena buat itu ini. Seriously, ni paling tak suka. Kalau plan nk pi situ sini, lepas tu cancel last minute. Allahu rasa macam hmmm. Bertabahlah suhaiza. 

2. Kacau tengah tido

kalau sesape pernah jadi roommate ni memang tahu sgt cikja macam mana. kalau ad phone call memang susah sgt nak angkat kalau tengah tido. pegang fon lepas tu silent kan. xpun biar je berbunyi. muahahahah jahat giler. tapi tak bolehhh. jgnlah kacau suhaiza tengah tido kalau xnak mood anda terganggu sekali. hahahaha.

3. Balik kampung naik bas lepastu brg banyak. 

Cikja sgt tak suka bila byk brg nk bwk bila nk balik kg. Naik kereta tak apa.Tp kalau dgn bas. Leceh. Kalau boleh bawak satu beg jee. Tak pun satu beg bimbit n beg lptp. Banyak banyak susah sbb nk pi bus stop dgn ktm wehh. Hang fikir nak angkut semua tu senang? Haha. Tapi kalau ada nak yg sanggup nak tlg, okay jee. Hikhik. Selalunya cikja minimize kan brg nk bwk balik, bwk yg penting je. lepas tu balik dari kampung, beg pun terberanak =='

4. Taking someone for granted

okay yang ni semua orang for sure tak suka. jangan buat macam tu kat orang, cemana kalau orang buat mcm tu dekat kita. ingat, hidup ni berputar. sekejap kita kat atas sekejap kita kat bawah. cikja kalau part cenggini memang cikja tak kan buat sebab pernah terkena and rasa sedih kot. hmm jangan buat dekat orang, nanti orang buat kt kita balik. haaa nak nak?

5. Tak serius bila buat sesuatu!

haaaaa nampak tak kat situ ada tanda seru? nampak tak nampak tak? betapa tak sukanya bila orang suka main main ni. yes, dalam certain situation boleh nak gelak nak gurau bagai since cikja pun cenggitu orangnya. tapi part kena serius, serius la especially kalau pasal relationship. kalau nak, buat cara nak *cara betul*, kalau agak agak nak main main, haaa pi main jauh jauh. nampak tak ada emosi sikit? hahahahaha.


since post ni dah lama ter "hold" dalam draft. aci tak nak tag ssape? :p


sincerely,
Cikja.











You Might Also Like

9 comments

  1. kacau tgh tido..sy pun tak suka tu hahahaha

    ReplyDelete
  2. kena kacau masa tido, plan cancel last minit tu kita sama!. benci gila. haha..Lagi2 plan nk kluar mana mana pastu cancel last minit tu mmg frust truk. silap hari bulan iols blh bertukar dr telan nasi terus telan org. =P =P Hewhewhew

    ReplyDelete
  3. number 4 tu sesiapa pun takkan suka. hehehe.

    ReplyDelete
  4. number 3 ,teringat zaman study asal nak balik kg naik bas,semua benda nak angkat bawak balik..bukan main lama pkcik driver nak tunggu kita angkat barang naik bas.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, kita pun kesian lepas tu insaf tak nak bawak balik brg byk byk ahaha

      Delete
  5. Kan? Tak suke naik bus dengan barang banyak gile-gile punya. Saya sanggup tak naik bus kalau barang banyak. Hukhuk !

    ReplyDelete

Hello There! :)

Like us on Facebook