memerah otak

by - 5:07 PM


assalamualaikum cinta :)

dah lame xupdate entry panjang panjang. before nih, entry ciput ciput je, hikhik. idea banyak je, mencurah curah ni haaaa. taip punya taip then letak lelok lam draft tu. entah kenapa berubah jadi macam tu, kenapa eh eh ? lupakan.

oh, last month, sume berjalan ngn lancar..result alhamdulillah, memang bersyukur sesangat. sebab terlebih dari yg target, then, interview pun oke je..tapi entah dapat ke tidak tu entah la.. oh ye, tu interview pendidikan.. tu yg sy minat..xtahu kenapa, best sgt lw dpt mengajar nih..tapi tgk rezeki la entah dpt ke tidak.

oh,ye ! last 5days kot, 9/6.. kemain weh cik jaja kita ni jadi ibu muda, hikhik. gini cite dia, pagi tu tgh duk syok mkn, kak long merangkap kkak ipar sakit perut nak bersalin.. g la hantar kat hosp rawatan kluarga tu, then bila da sampai sane dia kena tahan wad..petang tu, alhamdulillah, pkul 6lbh bby boy kluar, hihi.. first kua tu terkejut gak tgk sebab biru kemain. mungkin lemas, tu yg kngah gtw la.. hosp ni dia letak bby tgh2 wad pesakit, so memang bole tgk lah bby tu fresh2 gitu. pas siap cuci tu barulah ummi nya bole tgk anaknya..

pagi esok tu da bole balik, so ibu yg bru pas bersalin xbole pgg bby, bhya.. mak cik jaja pulak xdtg, memang cik jaja lah kena pegang.. huihui. bby tu baru shri, kepala lembik lagi kot. memang takut nak pegang tapi belajar.. okela, da pndai pegang baby bru lahir.. bila balik uma, ade lagi 2 org anak sdare.. penat den jage dorg. btw, yang bestnya, ma bagi kite jage bby tuu.. kte salin baju, kite tuka pmpers, kte basuh berak dia, hewhew.. pengalaman kot. oh ye, nk gtw, bby kena mnum susu ibu dan jgn bg dia tido sgt, dan dan yg penting bg kena chya sikit tuk elak kuning bby tu naik.. lw da thp truk kuning tu, bg minum sengkuang , eh eh ? mak ajar, hehe :D

oke oke , tade idea dah nak tulis pepanjang. tu je.. :)




bby fresh lagi tuu, haha :D


tgk mulut dia, tu lepas org kacau maen bbir dia , hihi




p/s : arini birthday dua org yang penting lam hidup saya, so selamat hari lahir adik dan kamuuu, xmaen la wish lam fb ngn twitter nih, haha :D 


You May Also Like

2 comments

Hello There! :)