belajar belajar belajar

11:19 AM





minggu ni memang memenatkan, tapi tu bukan alasan tuk mengeluh kan ? sorang pelajar memang sntiasa penat.. macam orang orang tua pernah cakap, "nk capai kejayaaan memang memenatkan tp bila da dapat, penat sume hilang "



credit to : uzair


memang betol pun sume statement kat atas tu, kekadang rase mcm tension plak bile kawan da get ready ngn ilmu penuh dan da siap tuk masuk dewan exam, tapi kita still lagi terkapai2.. faham x macam mane perasaan time tu ?



aku rase down.

aku rase tension

macam mane result aku nanti



macam macam pertanyaan yg akan keluar kt fikiran kita ni. tapi pada sy, jangan jadikan semua tu tekanan. sebab cube awak semua pikir balik. bila awak tertekan dgn sume tu, awak akan jadi makin down. dan tension, bila tension awak mesti xbole fokus.. kawan kawan masih lagi study tanpa fikirkan awak yg terus tension. so, moral nya.. sape yg rugi ? kejayaan tu terletak pada diri kita, bukan pada diri orang laen. otak masing masing. mungkin kita bukan sorang yg genius dan cepat tangkap lam belajar. so, usaha lebih ..


post ni bukan nk tujukan pada sesiapa, sy sendiri pena merasai sume tu.. memang tension. tapi sy masih lagi boleh control, alhamdulillah.

p/s : memang la cakap senang, tapi lagi senang kalau kita cube buat tnpa perlu menghebohkan pada orang lain . kalau xmencuba memanglah tak boleh buat.




# entry ni ditaip dgn sedikit emosi.





You Might Also Like

0 comments

Hello There! :)

Like us on Facebook