Monolog dengan hati itu perlu ?

9:09 PM



assalamualaikum, dear readers.

rasa mcm dah lama xpost kat dalam blog ni. hahaha. sebenarnya tak lah lama sangat pun. sepanjang tempoh xmengupdate blog ni sebenarnya mcm mcm berlaku, macam macam yang difikirkan.

mencari sebab sebenar dan ketahui sebenarnya apa yang terjadi dalam hidup saya ni. sy ni kadang kadang overthinking sikit. jauh sangat nak fikirnya. so apa yang jadi last month. hmm. special event or date, of course my birthday lah. 080414  *eh haruslah dibold kan, penting kottt?* hahahah.. handle motivation programme, pastu join KONWANIS dekat MMU,cyberjaya. then pegi pesta buku and ice skatingggg. fuhh. what a great month i guess.

bila ada orang tanya, " sue, awak dah xaktif dgn blog ke?" then sy respon jela. eh aktif je. cuma macam rasa tak layak nak menulis. sebab tujuan menulis ni sebenarnya nak bagi something lah pada orang lain n diri sendri. tapi macam tade isi sangat kot? 

sepanjang tak update ni, banyak benda yang perlu ingat balik. muhasabah diri. Ehh, ingat cari kekuatan dalam diri tu mudah ke? susah tahuuuu. *ayat macam marah je kan? HAHAHAH* sy manusia biasa. pernah punya smgat Ya Allah, berkobar kobar haaa. tp ada jugak stage yang rasa lemah. waktu tu, hanya diri sendiri bergaduh dengan perasaan.  macam monolog dengan diri sendiri. pernah buat? *kekening. ececeh penah lettew* 

so, cara nak menaikkan semangat yang tetiba jatuh sangat tuuu. boleh lah cuba baca buku Di mana Dia dihatiku. buku ni sangat best dan xbosan kot kalau baca. buku di dah lama. tapi apa salahnya mencuba untuk membaca? sebab monolog dengan hati itu perlu kerna ia memberikan kekuatan .next entry nanti sue update pasal buku tu ye?


p/s : Allah tutup aib kita, sebab tu kita nampak baik. *deep*




sincerely,
cactus.



You Might Also Like

0 comments

Hello There! :)

Like us on Facebook