Is there anything better than this confession?

by - 12:15 PM




Black Pen on White Writing Spring Notebook Between White Ipad and White Ceramic Mug With Latte on White Plate

a lot of waiting post in this blog


Assalamualaikum readers,

it has been a while. i think that i keep repeating this sentences in my blog. i didnt have enough time to update my blog. ehem, tipu sebenarnyaa. Bukan tak cukup masa cuma keep procrastinateee like i always do.

cumanyaa ni update sebab terbaca pasal satu confession dekat iium confession. pernah baca dak? ni ada satu artikel pasal keep hentam budak degree macam macam. tak tahu lah, sejak dua menjak ni selalu orang nak hentam budak degree ni choosy, nak pilih gaji macam hapeee lepastu tade experience tapi demand and bla blaa blaaa. banyak sangat.

so here my opinion as one of degree student. alhamdulillah, i already started my working life almost three months (soon probation period will come to the end) Ada certain budak degree memang demand, itu tak dinafikan tapi tak semua. jangan kerana jumpa sorang macam tu kita buat judgement semua budak degree macam tu.

kekadang bukan tak nak terima kerja biasa biasa but at least, bagi sesuatu yang boleh dijadikan "working experience" dalam resume. contoh dapat posting admin assistant tp kerja photostat memanjang, kerja simple selalu. nanti dalam resume pun tak tahu nak tulis apa. Gen Y ni mmg jenis suka rebel kalau tak kena pada cara, tp they eager to learn new things. Believe me.

sekarang bukan waktu memilih pangkat kerja sebenarnya tapi waktu untuk kita pilih pengalaman apa yang kita nak bila dah mula bekerja. kita ada hak untuk buat pilihan untuk diri kita, so learn how to make things wonderful. Daily works might be bored but you need to learn how to eager yourself to do different work everyday. so untuk semua graduan, all the best and congratulations on your convocation!

tak tahu kenapa, banyak banyak confessions, iium confessions yang paling memikat hati untuk baca. actually tak semua pun yg kena, ad jugak yang macam overnyaaa yang confess ni. tapi some of them are really deep mcm eh terkena pulak pada diri ni.


p/s: ada yang sama mcm cikja suka baca iium confessions? hahaha






You May Also Like

0 comments

Hello There! :)