BUKIT PANORAMA, KUANTAN 2018

by - 2:55 PM





Assalamualaikum, hi readers.

So yang ini pun boleh dikategorikan sebagai cerita basi yang nak hupdate, hahahahah. Bulan 09 haritu ada hiking bukit panorama. Ini rasanya planning yang dah lama, tapi baru sempat update uolsss. Biasa lah nak update lepas tu procrastinate as usual.

Disebabkan cuti awal muharam belum ada planning, kami berempat last minute planning untuk hiking bukit panorama ini.

Gerak pukul 5 pagi dari Kerteh, sampai kuantan pukul 6pagi lebih. Berhenti solat subuh di tol Kuantan. Selepas tu terus proceed ke Bukit Panorama, time ni kami ditegur dengan abang-abang satu kereta, cakap nak join gerak sekali since dia pun tak tahu bukit ni, dorg ni pun singgah solat subuh sekali. Dah semua siap, kami terus gerak. Sebenarnya kami pun tak tahu jalan ke sini tp waze jela hahahah.

Kitorang sampai dah pukul 7


Parking dh penuh =='

Starting point

Kami tak warm up pun, astaghfirullah al azim, tak elok sangat. hahaha So korang sebelum naik tu, mohon warm up kalau tak kesian segala otot-otot tu haaa.

Starting dia memang dah tangga dah, so selamat menangis semua, AHAHAHA. Kami punya lah dah lama xhiking, awal awal naik siap kira 20 anak tangga lepastu stop, hahaha tapi then lama lama okaylah. setiap kali jumpa orang yang dah turun, mesti tanya jauh lagi tak? ayat yang korang tak boleh percaya kalau hiking adalah "sikit je lagi tu, sikit jeee" , ini hanyalah sekadar nak kasi semangat okay hahaha


Thanks korang!

Tangga lagi

Kalau tgk pondok ni maksudnya belum sampai okay? Ni waktu dah nak turun, kalau naik pondok ni ada sebelah kanan.

Ini tangga last sebelum sampai puncak!

So yeah, dalam 30-40 minit sebenarnya dah boleh sampai puncak. tengok pada kelajuan masing-masing. Nak naik ni boleh, tp harapnya korang bertabah lah. okay je kot cuma tangga ni penat lain sikit rasanya.

Lepas hiking, kami terus ke air terjun Sungai Pandan, hahahaha. makan dan main air terjun kat sana!


itu sahaja setakat ini.


Sincerely,
Suhaizasuki.







You May Also Like

6 comments

  1. huh da selamat juga mendaki bukit panorama.. entah bila nak repeat.. next pegi la air terjun pelangi pula

    ReplyDelete
  2. first and last saya pergi 2 tahun lepas . gigil jugak lutut nak sampai ke atas tu . eh btw , jaja stay kuantan jugak ke .? boleh la open table kopi2 naty . . hahahah

    ReplyDelete
  3. Memang dari bawah sampai ke atas, tangga je ke?

    ReplyDelete

Hello There! :)