lambat tapi belum lapuk

by - 2:05 PM






assalamualaikum :)

entry ni memang agak lambt tapi still lagi xlapuk. eh eh, jap. lagu sebelah tu saje je letak. besh ke x terpulang pd yg dgr. law xnk dgr pause kan je, oke? jgn baling laptop awk tu merata rata, haha. oke fine,xlwak an. =='

syukur alhamdulillah, da abes pngjian kt mtrik.. setahun kat situ mngajar sy macam macam. mane yg baik dan mana yg buruk. oke, meh duk cni nak cite. waktu mula mula nk daftar situ, agak tkut sebab tade kawan kt situ. bayangkan trkedek kedek sensorang, haha.. then, masuk blik roomate sume org jhor =.= , tp alhmdlillah,dorg sume oke. sy rapat ngn sorg dak ni , NADIAH HANISAH BT NORKHAIR... kan da caps lock tuh ,haha..
tp ble masuk sem 2 dia da benti smbung pngajian kat turki.



belah kanan tu dia <3

wktu sem ni jugak sy dilantik jadi tutor muda math dan tutee tuk prgram biology.. awak nk thu x, sy pena nanges kena mara ngan lecturer, haha.. tade sape pon tw even dak praktikum sndiri, tp yg rapat thu la.. haha, kelakar..tp tadela nges depan lect btol2.. cmni cte dia. wktu math tu sy ade tnye lect tu ap yg sy xphm, tp blom smpt abes soalan yg sy tnye,lect da mara2, sume pandang je time tu, mne xmalu sih.. then, next class, sy jd paling pasif lam kelas tu, haha.. tapi nk xnk memang kena g jumpe dia. sebab jd tutor kena berurusan ngn lect math masing2.. lame2 kitorang baik, hehe.. then, sorg lagi lect kim, time nk tnye soalan gk.. dia mara2, then tetiba suh explain jwpn tuk soalan tuto.. da la xpndai, then kena explain.. merana hidup weh! haha.. tapi, sy nk berterima kasih sgt pd dorg, sebab kena mara la, sy bole dapat A tuk sbjek2 tu.. hehe.. lw cmni nk lect mara jela, hihi :p





then, 2nd semester. semua oke. result kua after dftr tuk sem 2.. alhmdulillah, pointer oke, lepas dr yg ditrget :) then, ujian mid sem and last one, final! hee.. xnk cte pepanjang, sepanjang kt sane, memang byk yg berlaku.. tipu la lw kat sane sume oke an ? classmate, roomate sume bebaik. and know, sy sedar pilihan sy untuk smbung bljar di sana bukanlah suatu kptusan yang salah. dan sy redha sekiranya da takdir tuk sy memang tuk smbung dalam bidang sains even pada awalnya mmg xminat.. tapi minat bole di pupuk. cme atas kemampuan kita nk lawan perasaan sendiri.dan nk pesan, belajar lah kerana memang inginkan ilmu tu bukan hnya untuk exam.. sebab bila awak hnya bljar tuk exam, ble exam t abes , awak akan lupe sume tu.. sy pena alami sume ni.


so sekarang, just menanti result tuk sem 2, arap okela even jwb exam aritu pun xbpe nk oke.. doakan yg terbaik tuk sy, bole ? thnks :)


classmate :)


3 0f us <3




roomate :, dr kiri, mell,sy dan pika :)




p/s : yakinlah dgn keputusan diri sendri. pikir itu adalah yang trbaek atau tidak. jgn buat keputusan kerana org laen. pikirkan mase depan awak sendiri ! :)

You May Also Like

1 comments

  1. ehhhh SUHAIZAAAAAA kenapa kita baru perasan post niiiiiiiii aaaaa nangeeeessssss

    ReplyDelete

Hello There! :)