Alaa, imagine macam cakap dengan kawan jee

by - 12:09 AM


Assalamualaikum,

Harini satu hari gigih duk edit blog sampai jadi cenggini lepastu dah malam dah cakap kat diri sendiri xnak edit dah. leceh -_-

tengah mengedit blog, saja blogwalking pastu tgk ramai blogger yang masih aktif and ramai dah senyap terus. lepastu suka la tanya diri sendiri nak teruskan ke tak lagi blogging ni. hmm nak T_T but i know tak banyak pun readers.

dah tahu diri sendiri tak suka bercerita sangat, tp suka menulis. suka membaca buku cerita dan motivasi je  lepastu bila baca then cerita dekat orang lain, okay la tapi at the end nanti mesti akan ada yang tercicir.

sebagai contoh la kan,


  • khamis lepas, 30 July 2015. 
sebabkan minggu lepas last day intern, so my supervisor asked me to give tazkirah. and i feel like nak bagi ke tak nak. hmm, xpena bagi lagi ni. SERIUS NI TAK PENA BAGI TAZKIRAH FORMAL. duk bebel ngan member boleh la kan.perasaan time nak kasi tuu, asyik nak pi toilet laa, sejuk habes tangan ni haaa. tp kawan wasep cakap buat macam awak bercakap ngn kitorang je ni haaa. *terus lega*


Tajuk tazkriah , husnul khatimah. Actually bagi tajuk ni sebab terkesan sangat bila baca buku ni, HUSNUL KHATIMAH. buku ni cerita pasal kehidupan kita. macam post last week, macam mana kalau tiba tiba kita meninggal? O Allah, cant imagine. time bagi tazkirah ni rasa mcm banyak story, cakap macam tak nak berhenti tapi yang org dapat tangkap story tu, satu jee. sedih. hahahaha cerita tentang majikan and pekerja. sama macam kita yang bekerja/menuai di dunia untuk dapatkan hasil dari majikan (Allah SWT) di akhirat.

banyak benda nak selitkan dalam tazkirah tu, tapi last last tak terselit. hahahha. sebab tu la kadang lagi suka menulis sebab boleh edit apa yang tertinggal. kalau bercakap, xmampu nak edit. haha.


p/s : so suhaiza akan terus menulis. sebab penulisan blog ni sememangnya dari hati. kalau perasan, entry blog ni macam mood swing macam tuan diaa. hahahaha. 


okay tata till next entry. lepas ni nak cerita pasal intern plak :p


sincerely,
Suhaiza






You May Also Like

4 comments

  1. siap follow. btw, cbox awak ada error

    ReplyDelete
  2. mencari husnul khatimah.. akan dicari..

    thanks promote buku tu.. ^_^

    ReplyDelete
  3. thank you aisyah, dah betulkan :)

    welcome nusana, best buku tu :)

    ReplyDelete
  4. hai baru follow #136.jemput follow balik :) btw xboleh nak chat kt cbox tu.

    ReplyDelete

Hello There! :)