Food Hunting #1 - Seoul Garden.

by - 11:50 PM




Assalamualaikum and hi semua.

macam biasa bila hati gumbira perut pun mahu gumbira jugak lah kan?

since presentation LI dah lepas, so kami kami yang tengah gembira ni decide lah nak pi mencuba makanan yang boleh dikatakan agak mahal tapi puas hati. lama dah nak try pastu fikir nanti la nanti la last last xcuba langsung. *this is sooo me*


awal pagi kami semua siap siap pastu pi ambik teksi and terus pi Seoul Garden. since kat situ kena bayar mahal pastu makan sesuka hati. kami kami ni tak breakfast and nak makan kat situ je terus. muahaha saving la kan.

kami pergi Seoul Garden dekat the mines, serdang. since kat situ ada  stesen KTM terus plus teksi banyak. so senang. public transport jimat lah untuk kami yang student ni haaa.





Both pictures thank to groupon.

macam tulah rupa seoul garden tu. macam syurga makanan. lupaa nak ambik gambar package harga. as i know, student dapat rm33 (kitorg bagi sekali dgn student card), pastu adult macam biasa rm36 (member card lagi murah) and child tak sure pulak. ngeee . ni harga untuk lunch. dinner lagi mahal la. tapi okayla sebab kitorg duk situ dari pukul 11lebih sampai 3.35 ptg kot. pi solat gilir gilir HAHAHA. punyaaa laaa xnak rugi bayar mahal mahal. kitorg makan steambot, pastu makan sushi, pastu try pulak kimchi *acah acah korean*hiks. pastu makan pulak abc, cocktail. fuuhhh semua kitorg try pastu keluar perut macam pregnant 3bulan. hahahaha


Both pictures below taken by us.
oh ye! ni baru mula mula ambik. tak banyak lagi hiksss
Group photo is a must!



After makan, baru pi menjelajah sana sini. balik je u, terus xmakan pape. kenyang sampai pagi. hahahhaa penangan Seoul Garden. 


p/s : kalau nak happy, kena invest sesuatu. sama jugak macam untuk makan ni. kalau nak makan sedap, invest lah duit sekali sekala. tapi jangan selalu nanti pokai tak mampu cakap apa apa.


Sincerely,
Suhaiza @ Cik Jaja





You May Also Like

9 comments

  1. Wahhhh...... seronoknya. Mesti excited habis dapat makan sea food, mcm2 lah. Saya x pernah lagi pergi sana. Sedih T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, best :) no worries, your turn will come soon :)

      Delete
  2. Rindunyaaa dah lama tak makan Seoul Garden! Haihh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yg baru cuba pun rasa nak makan lg, ape lg yg dah lama xmkn hehe

      Delete
  3. bila sebut pasal seoul garden,saya teringat kat ayam perap kopi...aneh tapi sedap!!!

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa:) craving pulak malam malam ni:)

    ReplyDelete
  5. seoul garden nie tmpt feveret ein dgn asben.. :P

    ReplyDelete
  6. makan seoul garden kene perut betul2 kosong. kalau tak rugi makan sikit bayar mahal :P

    ReplyDelete

Hello There! :)