Suhaiza Turns 24

by - 11:51 PM



Assalamualaikum, hi readers.


HAHAHA Terjebakkk! 



alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Allah masih panjangkan umur cikja. So sekarang dah bertukar jadi 24. Bio sebelah xnak tukar lagi hahahaha.

so, this special post for myself and readers.  Suhaiza ni pesen suka beli hadiah untuk diri sendiri sempena birthday dia, reward katanya. So mungkin next next entry nanti update pasal hadiah tuuu hehehe :p Kalau sebelum ni sentiasa ada celebration. Especially tahun lepas. tengah tidur ada orang nyanyikan lagi birthday. Kau rasa? hahahaha. walaupun tahun ni tiada celebration, tapi ucapan manis manis doa yang baik sentiasa adaa.

Malam tadi seriously mengantuk awal. so tidur jela. lepastu bangun pagi pagi, tetiba dapat voice note orang nyanyikan lagu happy birthday, dapat video yang sweet and ucapan yang diabetes semua. walaupun ada ucapan yang pendek, tp Allahu, masih ada yang mengingati.

Paling banyak doa yang dihantar adalah pasal jodoh. hahhahaa like seriously korang nak cikja kawen cepat? bak sini hadiah birthday boyfirend sorang. hahahaha. And yang paling best sekali, ramai je jujur cakap facebook remind kan birthday cikja harini. korang nak jujur pun simpan la sikit okay? hahaha tapi tapi walau apa pun, korang masih lagi sweet, masih lagi buatkan seketul suhaiza rasa special.

Cukuplah anugerah ini yang Allah beri, keluarga yang sentiasa memberi sokongan, kawan yang sentiasa mengingati. Orang disekeliling yang sentiasa mengingatkan tentang akhirat. Itu rezeki yang kita mungkin tak sedar. Sentiasa lah muhasabah diri.

Suhaiza,

Umur semakin meningkat, hari semakin hari kita tak tahu jodoh atau ajal yang menjemput dahulu. Jangan terlalu mengejar cinta manusia. Kerna mungkin ajal yang menjemput dahulu. Kejarlah cinta Ilahi kerna cinta manusia akan mengiringi setelah mendapat cinta Ilahi. Teruskan istiqamah, teruskan menuntut ilmu, teruskan membuat amal. InsyaAllah langkah perjalanan akan sentiasa diiringi Allah.

Terima kasih kalian yang mendoakan cikja.

p/s : please renew lesen cikja. AHAHA


Sincerely,
Suhaizasuki @ Cikja.


You May Also Like

12 comments

  1. Ehh..ehh JL sama umo dgn CCL rupanya ..salam kenal..hehe ..btw happy birthday

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa sama umur. sweet 24 kan? haha thnks CCL :)

      Delete
  2. happy birthday cikja.semoga panjang umur dan murah rezeki

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday =) semoga dlm redha Allah swt slalu.. amin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks jun zie. aminnn. may Allah bless you too :)

      Delete
  4. Happy belated birthday! May all your wishes come true! :)

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday. Semoga panjang umur murah rezeki 😄

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday cikja.. :)

    ReplyDelete
  7. Happy Belated Birthday Cikja :) Semoga panjang umur murah rezeki dan dipermudahkan semuanya. Muda lagi Cikja rupanya ye :)

    ReplyDelete
  8. happy birthday jaja.
    moga jaja lebih bahagia gembira dan ceria ye di usia 24 thn ni.
    muda lagi... masih byk lagi keseronokan dpt dilalui in shaa Allah.

    ReplyDelete

Hello There! :)