Tips bercuti secara bijak bersama TRAVELOKA

by - 12:15 PM



Assalamualaikum and hi readers,

Amacam cuti minggu depan? Ada yang dah plan siap siap pasal nak pergi bercuti? Minggu depan ada banyak cuti yang sesuai nak plan pi mana mana. 24 April hari pertabalan Agong haaa lepastu 01 Mei pulak cuti hari pekerja. So, apa lagi plan laaaa nak pi vacay ke apaaa. Gitewww


So sekarang ni cikja nak review satu app yang okay untuk korang yang suka jalan. TRAVELOKA, alaaaa macam trivago. Mungkin ada yang dah biasa dengar pasal traveloka tapi kalau belum, meh sini nak cerita sikit.







Nak mudah download app dekat hp, pi je cari dekat app store / playstore. Taip je TRAVELOKA confirm jumpa and lepastu register. Mudah nak register, just masukkan email and dia akan kasi code dekat email lepastu masukkan code tu then done! So sekarang boleh decide bila nak pergi, ke mana and berapa hari nak stay untuk mudahkan deal yang terbaik dari Traveloka ni. Oh well, cikja mesti lah awal awal dh download app ni.


Why must we use this app, TRAVELOKA?

Kalau korang kenal cikja, korang memang akan tahu betapa simple nya seketul suhaiza which is nak cari sesuatu yang tak rumit. Kalau sebelum ni pernah cari rumah sewa by Hidup.my. so sekarang bercuti via TRAVELOKA.
Nak info details pasal TRAVELOKA, nah ni cikja kasi info untuk senang korang review :




Kelebihan TRAVELOKA yang korang perlu tahu.



Kalau kita nak pergi mana mana confirm nak survey harga. Which one will give you the best prices, lepastu senang terus sediakan hotel mana nak duduk and no additional charges. TRAVELOKA memang complete sediakan semua tu.

1.     Jimat masa – kenapa? Sebab terus boleh book flight and hotel serentak. Jimat masa especially kalau nak pergi travel minggu depan. Nak plan siap siap taip je tempat nak pergi mana, terus TRAVELOKA sediakan hotel yang sesuai sekali. Mudah kan?

2.     Best price – Bila kita decide je mana destination nak pergi, TRAVELOKA akan bagi pilihan untuk kita. Mana harga yang kita rasa termasuk dalam bajet kita.

3.      No hidden charge! – kenapa siap ada ‘ ! ‘ hahahaha? Sebab selaluuu je kalau bagi harga murah lepastu ada charge lain, charge itu ini last last harga samaa je. Tp TRAVELOKA ikhlas okay, bagi harga tade nak tambah tambah.

Hmmm rasa macam banyak pulak bebel pasal TRAVELOKA ni. Pi lah download and explore sendiri. Cikja pun nak explore lebih lagi. Plan nak pi jalan jalan dengan TRAVELOKA dah ada dah lepas ni.


p/s : TRAVELOKA bukan untuk overseas je tw, untuk Malaysia sahaja pun boleh. So, apa lagi ? Pi explore TRAVELOKA sanaaa!



Sincerely,
suhaiza.




You May Also Like

9 comments

  1. Replies
    1. sama sama kita cuba nanti, tgk betapa bestnyaa traveloka :)

      Delete
  2. Wah boleh cuba akan datang. Tq for the info

    ReplyDelete
  3. byk kali dah dgr ni. just akak takde masa nak godek traveloka ni. nak travel, biasa nyer terus call hotel, dpt kan govt rate aje. but will godek la later. da ramai rekomen, kan :)

    ReplyDelete
  4. Traveloka memang best..nak pi trip berdua ngan anak dara je lepas raya nanti la..

    ReplyDelete

Hello There! :)