how was my raya?

10:43 PM



Salam aidilfitri semorang,

since ramadhan haritu tak sempat nak update. long hiatus katanyaa. so raya ni macam nak update sikit lah ceritera raya suhaiza. ewahhh.

eh sat, so ramadhan acano? sempat habiskan 30 juz? kalau xsempat jangan risau, sambung raya pulak ye. yang dah abes alhamdulillah. bagi yang berhijrah dalam bulan ramadhan, moga istiqamah. tajdid niat insyaAllah semuanya akan dipermudahkan Allah. :)

okay sambung balik cerita raya tadi. biasanya semorang akan start kemas rumah sehari sebelum raya kan? pagi pagi dah kemas siap siap. balang balang kuih pun dah siap tersusun rapi pastuu kita dah complete semua lah untuk esok pagi tu. tapi kitorg ni mcm lain sikit lah.

sehari sebelum raya, pagi tu kitorg keluar pi cari barang. petang duk relax sikit siap siap tuk berbuka pastuuu malam raya pi ambik sate and masing masing pi keluar cari baju raya tudung raya and so on. malam tu tido awal then esok pagi bangun macam nak sahur sebab semua xprepare kan. dengan balang kuih tak terisi, ruang tamu xkemas. hahahah. baju tak iron. but well, as expected, last minute punya kerja xkan mengecewakan *tgn ke bahu mata ke atas* hiks.

tadaaaa. our family photo. Along's family missing.



So macam biasa raya pertama.pagi tu salam salam n dapat duit raya yey! tengahari sikit pi beraya rumah jejiran and second day dah start balik kampung.

raya keempat dah balik rumah and next day tuu ad makan makan sikit. tak buat openhouse pun this year since semua kakaks dah balik rumah memasing kan.harapnya next year adelah kan :p


p/s : so pesanan raya, sy suhaiza memohon seribu kemaafan daripada kalian dari start perkenalan kita sehingga skrg. salah dengan manusia kita kena memohon maaf sesama manusia. so forgive me for all my wrongdoings towards each of you.

*mana tahu ni raya last kita?

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN *peace*




Sincerely,
Suhaiza

You Might Also Like

1 comments

Hello There! :)

Like us on Facebook