Sembang teh tarik : Cinta vs Suka

11:33 PM



Assalamualaikum dear readers,

Entry ini telah diperam berapa lama entah. dari awal januari smpai harini baru dipublish. muahhaah. final exam sem lepas, ada gap yang tersangat lama. seminggu gap oi tak pena upm kasi gap lama cenggitu. so we-ols gegirl ni saja lah kasi reward sikit since dua killer paper straight two days dah habis dimakan. 

kami semua pergi trip ke air terjun, nanti kita story yang tu okay?

paling syok nak cerita ni. petang after dah habis berkelah dua tempat skaligus dalam satu hari. destinasi terakhir kami ke IOI City Mall, dekat putrajaya sana which is dekat sangat dengan UPM. so, kat sini ada sesi merapatkan silaturrahim gittuuuu. 

ada satu topik yang jadi perbincangan kami berlima. elok sangat dah pilih tempat makan dekat teh tarik place. haaa memang sembang teh tarik lah kan. one of us share her story on cinta vs suka. 

topik ni sangat related actually. dekat mana mana girls/boys sekalipun. bila dah semakin meningkat dewasa gitu, ada satu topik yang menarik dibincangkan iaitu mengenai cinta. yes, i know some people think that buat apa lah fikir pasal cinta. buang masa and what so ever. but this time, main topic that i really want share with all of you adalah perbezaan cinta vs suka.

ni kira pendapat dan pengalaman diri sendiri. owner blog ni mengaku yang dia pernah bercinta, perna sayang kan seseorang. cinta tu subjektif. kadang kadang your partner tak sempat cakap apa, kau dah dapat rasa something will happen. bila dia jauh pun kau akan rasa di dekat je. perasaan cinta ni susah nak cakap cemana. 

tapi lain kalau dengan suka. perempuan normal lah kan bila kau dah selalu contact dia, tanya khabar, dah makan belum. semua tu macam alaaa nampak caring leww. tapi tak bermakna kita ni perempuan cinta dia. cuba kalau dia senyap, xcontact kita. apa hang rasa? oh dah hilang dah rasa rindu tu sikit demi sikit. so jangan konfius dengan perasaan cinta. jangan cepat sangat tafsirkan perasaan cinta tu. cinta bkn sekejap nk kenal. ambil masa tapi suka sekejap je kita mampu nak cakap kita suka kan dia. cinta walau tak contact macam mana pun, perasaan tu still lagi sama kecuali ada side reason yang mampu menghilangkan rasa cinta tu.

suka ni lain. suka bila dia sentiasa ada dengan kita. kita rasa nak je dia sntiasa contact. or cuba gantikn dia dngan orang lain, perasaan tu sama tak? bila dah lama dia xcontact kita rasa apa? dah boleh move on dahhh sikit sikit. haaaaa cenggitu. tapi kalau cinta, perasaan tu susah nk hilang. walaupun bertahun, berbulan bulan, tapi perasaan tu still lg ada dan tak akan sama dengan orang lain. 

Suka adalah satu perasaan yang kena ada dalam cinta tapi Cinta bukan satu perasaan yang perlu ada dalam suka. 

girls, bezakan mana cinta mana suka. mungkin awak rasa perlukan dia sebab dia selalu ada bila awak susah and care pasal awak. tapi tu tak bermakna awak cinta kan dia. cinta vs suka. berbeza. tanya hati, dia tahu mana satu suka mana satu cinta. jangan pernah keliru wahai hati.

waktu discuss pasal topik ni, masing masing macam oooo betul lah weh. oh memang lain pun. ohh serius aku setuju. haaa cenggitu dialog yang keluar. pastu memasing rasa eh malu lah. eee pebenda bincang pasal ni hahahaha *actually, nak percaya ke tak. ktorg mmg jrg ckp soal cinta ni. muahahahha.


p/s : bila cakap soal cinta, hati rasa dupdapdupdap. teringat.



sincerely,
Suhaiza.














You Might Also Like

4 comments

  1. Agak lah. Bila dah umur macam ni, asyik cakap pasal topik ni jer. Same same same

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tahuuu tape. tp lepas tu msg msg segan then tukar topik haha

      Delete

Hello There! :)

Like us on Facebook